Islámský stát prý mění taktiku. Teď chce světu místo řezání hlav ukázat, jak krásně se tam žije

10.10.2015 20:34

Islámský stát se snaží Západu ukázat, že umí být nemilosrdný a trestá jeho údajnou zpupnost. Muslimům v okolních zemích ale posílají jiný vzkaz. Snaží se co nejvíce mužů, žen a dětí přesvědčit, že je Islámský stát takřka ideálním místem k životu, kde muži v poklidu pěstují melouny a děti se baví na kolotočích.

Islámský stát prý mění taktiku. Teď chce světu místo řezání hlav ukázat, jak krásně se tam žije
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

S odvoláním na informace britského think tanku Quilliam, který se dlouhodobě věnuje monitorování činnosti radikálů, informuje server Echo24.cz o tom, že islamisté ukazují nejen svou krutou tvář vůči Západu, ale také vlídnější tvář vůči arabskému světu. Muslimům se snaží ukázat spokojené ženy, které nakupují na tržištích, muže, kteří pasou své velbloudy či pěstují melouny, ale i děti, které se nadšeně vozí na kolotočích.

Radikálové se tak snaží přesvědčit sunnitské muslimy okolních zemí, že má smysl se přestěhovat na území radikálů a žít tam, neboť na daném území existuje infrastruktura, je vymáháno právo a ti, kteří žijí podle práva šaría, se v podstatě nemají čeho bát. A jak takové vymáhání práva vypadá v praxi?

„Prohřešky jako homosexualita, cizoložství nebo odpadlictví od víry sice pro západní společnost mohou působit jako relativně neškodné, podle islamistického výkladu šaríi ale představují závažné zločiny, které je potřeba přísně trestat. Nutno podotknout, že islamisté stejně brutálními způsoby trestají i kriminálníky – například zlodějům chyceným při činu obvykle useknou ruku," píše server. Lidem, kteří žili léta ve zkorumpovaných režimech, to může znít lákavě.

 

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…