Ivan Langer: Dnešní politika potřebuje koule, je to samá pištící šedá myš. A pokud jde o Lessyho...

16.10.2013 13:06

Bývalý ministr vnitra Ivan Langer se vyjádřil k spekulacím, že by v České republice mohli být dva policejní prezidenti. Městský soud v Praze totiž nejspíš zastavil stíhání bývalého policejního šéfa Petra Lessyho. Ten se nyní může vrátit do funkce. Podle Langera ale média lidem vymývají hlavu. Připomíná, že nikdo zatím nezná rozhodnutí soudu. Na svém profilu na Facebooku se také pustil do stavu současné politiky.

Ivan Langer: Dnešní politika potřebuje koule, je to samá pištící šedá myš. A pokud jde o Lessyho...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

Langer proto doporučuje, aby si lidé prostudovali zákon o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů a uvědomili si rozdíl mezi trestním řízením a propuštěním ze služebního poměru.

Jednání nemusí být trestným činem, ale může poškodit dobrou pověst bezpečnostních sborů

„To, že nějaké jednání není trestným činem, ještě neznamená, že není porušením služebního slibu a zavrženíhodným jednáním majícím znaky trestného činu a je způsobilé ohrozit dobrou pověst bezpečnostního sboru,“ tvrdí Langer.

Bývalý ministr vnitra má pochybnosti o charakteru jednání policejního důstojníka, který prý vymýšlí a šíří špínu na svého kolegu.

Jak se tak dívám na politiku, potřebovala by opravdové koule

Ivan Langer také v posledních hodinách odpovídal na zprávu od svého facebookového přítele Patrika Tošenovského. Ten napsal, že by se politici měli dokázat dohodnout v daném volebním období a zanechat know-how pro další nastupující skupinu, aby se znovu nemuselo „objevovat kolo“. K tomu by ale bylo potřeba vyřadit hormony a především testosteron, soudí Tošenovský.

„Nazdááááár,“ reagoval Langer a odpověděl: „Jen stručný postřeh. Jak se tak dívám na současnou politiku, pak soudím, že kromě inteligentních mozků by potřebovala i `opravdové koule`. Vždyť je to záplava pištících šedivých myší...!“

Já naivní a hloupý jsem se díval na předvolební debatu. Au, to bolí

Bývalého ministra vnitra a místopředsedu ODS Ivana Langera vyprovokovala ke komentářům na Facebooku už úterní televizní debata sněmovních kandidátů o elektronizaci státní správy.

Informovali jsme ZDE.

„Já naivní a hloupý jsem se opět díval na předvolební debatu kandidátů,“ přiznal se na Facebooku Ivan Langer. Bývalý ministr vnitra, který zaváděl systém elektronizace státní správy, prý trpěl zejména při probírání tématu eGovernment.

Své dojmy z výkonu lídrů pražských kandidátek na tomto poli shrnul do zoufalého zaúpění: „Auuuu, to bolí.“ Uznává, že i když se o danou problematiku vždy zajímal, tak neví všechno. „Ale tolik blbosti, tolik neznalosti, tolik nekompetentnosti,“ zoufá si z letošních kandidátů.

Co přesně napsal Ivan Langer na Facebooku k případu "Lessy":

Tak už nám média opět vymývají hlavu. Prý máme dva policejní prezidenty! Aniž by kdokoli z nich četl a znal rozhodnutí soudu, předhánějí se novináři s politiky o "zasvěcenější" stanoviska. Těm, kdo se takové "soutěže" nechtějí účastnit, doporučuji následující postup:
1. Přečíst si zákon o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů. (Zejména pak ustanovení § 42 odst. 1 písm. d).)
2. Uvědomit si, že jedna věc je trestní řízení a druhá věc propuštění ze služebního poměru. (Nápověda: To, že nějaké jednání není trestným činem, ještě neznamená, že není porušením služebního slibu a zavrženíhodným jednáním majícím znaky trestného činu a je způsobilé ohrozit dobrou pověst bezpečnostního sboru.)
3. Zodpovědět si otázku: Jaký charakter má jednání jednoho policejního důstojníka, který vymýšlí a šíří špínu na svého kolegu - jiného policejního důstojníka?
Přeji všem hezký den!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…