Ivan Langer: Vydělávám mnohem víc než v politice. Mirku Topolánku, abych ti dal víc peněz, budeš se muset snažit

01.12.2017 8:25

Langer politiku opustil již před sedmi lety a tvrdí, že bez ní je mu mnohem lépe, i když nemůže vyloučit, že ho mrzí, že již nemůže zasahovat do věcí, které by rád změnil, či udělal jinak. „Je pravda, že teď vydělávám mnohem více peněz, než v politice, živím se jako advokát a hodně peněz věnuji nadacím,“ upřesnil v Osmičce Heleny Šulcové s tím, že si sice mnoho lidí nemyslí, že je darebák, ale on si stojí za tím, že je zodpovědny člověk.

Ivan Langer: Vydělávám mnohem víc než v politice. Mirku Topolánku, abych ti dal víc peněz, budeš se muset snažit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

Ivan Langer také sdělil, že z prezidentské kampaně byl z počátku velmi rozpačitý a to byl jeden z hlavních důvod, proč chtěl Mirka Topolánka podpořit a zaslal mu na transparentní účet na prezidentskou kampaň padesát tisíct korun.

„To jsi se moc nepochlapil,“ vzkázal Topolánek Langerovi s tím, že velcí kluci posílají velké peníze. Langer poté nevyloučil, že by tedy Topolánkovi na účet nepřihodil další částku. „To se budeš muset, Mirku, ale ještě hodně snažit,“ řekl se vztyčeným ukazováčkem a dodal, že Topolánek mezi kandidáty vtrhl skvěle a je zvědavý na jeho kampaň.

„Mirek je hodně otevřený, ryzí a velmi laskavý, i přesto, že se říká, že není nepopsaný list, tak se uměl ze svých chyb poučit,“ míní Langer.

Padl i dotaz od diváka Osmičky, jestli až bude Topolánek na Hradě, bude mu Íčko dělat Mynáře, nebo Ovčáčka. Na svou přezdívku z policejních odposlechů šéfa podsvětí Mrázka je však Langer vysazený a kvůli tomuto označení se i soudil a soud vyhrál. „Na Hradě bych nedělal a přezdívka Íčko bolí. Vzniklá legenda o Íčku dokazuje to, že jednou vržené bláto pomluvy, i když vyhrajete soudní spory, tak stále přetrvává,“ dodal Langer s tím, že tak ho tituloval člověk, se kterým nikdy nebyl v kontaktu.

Co se týká médii probíraného zdraví Miloše Zemana, to je podle Langera věcí, která není pro hlavu státu až tak osobní, ale veřejnou. „Když jsem Zemana viděl, udělal jsem si svou diagnózu, ale jak je to komentováno se mi vůbec nelíbí,“ řekl s tím, že to, co o svém stavu říká, pro něj není důvěryhodné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…