Ivan Langer odhalil zfalšovanou pravdu

13.07.2016 11:32

Ivanovy Události a komentáře, díl Oranžovomodré stíny, přináší odhalení konceptu nového veřejnoprávního politickokriminálněerotického thrilleru. Takovou napsal upoutávku ke svému facebookovému statusu bývalý ministr vnitra Ivan Langer (ODS).

Ivan Langer odhalil zfalšovanou pravdu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

„Vedení policie podporované ČSSD (a dalšími politickými stranami – ODS, TOP 09) se rozhodlo s touto praxí skoncovat. Pod záminkou zkvalitnění práce se rozhodlo provést reorganizaci hlavních policejních útvarů zabývajících se velkou korupcí a do struktury nového systému vpašovalo povinnost informovat o probíhajících případech nadřízené policejní šéfy. Není to poprvé, co podobnou praxi někdo zavedl,“ poznamenává sám k sobě Langer. Ten dal totiž svým rozhodnutím policistům tuto povinnost hlásit nahoru všechny otevřené a nové kauzy. 

„Cílem jak Langerovy direktivy, tak i uvedené policejní reorganizace bylo, aby vedení policie a potažmo i nadřízené politické vedení mělo přehled o probíhajících kauzách a šetření. Tím se samozřejmě znemožní stíhání velké korupce, protože takto budou všichni dotčení (pokud nebude zájem naopak je z politických důvodů potopit) včas informováni, že se o ně policie zajímá, a okamžitě se podle toho zařídí. To byl za Langera a bude za této vlády konec boje s velkou korupcí,“ pokračuje Langer, který k textu uvedl, že je z pera úspěšně veřejnoprávního ČT producenta. Boj proti korupci se prý do budoucna zredukuje na malé ryby, na kterých politikům nezáleží, ale to je tak všechno.

„Ale nejde jen o boj s velkou korupcí. Jde o dodržení ústavního principu rovnosti občanů před zákonem. V Langrově a Chovancově podobě policie se umožňuje, aby se přátelé politiků, různí jejich klienti a korupční osoby, na nichž je zájem, dozvěděli o tom, že jsou nějak policií rozpracováváni. Korupci lze většinou prokázat jen v období přípravy, když proběhne, už je obvykle na dokazování a stíhání pozdě. Proto je skryté rozpracovávání korupčníků v podstatě jediným možným, a tedy klíčovým způsobem, jak je chytit při činu. Proto má informace o tom, po kom policie jde, naprosto zásadní důležitost. Stačí jenom takovou informaci pustit a je po stíhání. Tímto způsobem se společnost bude dělit na obyčejné lidi, na nichž není politický zájem, kteří budou pro eventuální korupci nemilosrdně policií stíháni, a na ty důležitější lidi, požívající politickou ochranu, na které se policie v případě korupčního jednání nikdy nedostane,“ poznamenává dále. Kouzelné prý je to, že nikdy nikdo nedokáže, že vedení policie a jejich političtí nadřízení někoho informovali nebo budou informovat. 

„My sice víme, že se tak dělo a od nynějška se tak bude dít, ale bez důkazů to bude jenom domněnka. Jedinou jistotou, jak bezpečně zaručit, že se informace nebudou vynášet, je, že vyšetřovatel bude informovat o průběhu živého případu jenom státního zástupce a nikoho jiného. A o to právě šlo v té reorganizaci, tuto garanci zrušit,“ poznamenává Langer s tím, že skutečným autorem textu může být Konsorcium pro falšování reality, jehož agentem může být deklarovaný veřejnoprávní autor. 

Langer se kromě reorganizace policie vyjádřil také k evidenci účtů, jež má posílit bezpečnost státu. „Pro bezpečnější pocit bezpečí žádám: Centrální registr bezpečných myšlenek. Přiznávám se, že nebezpečně přemýšlím, zda nám státní bezpečnost není nebezpečná...,“ uvedl Langer. Pro úplné státní bezpečí pak navrhl bezdětné nebezpečně přemýšlející poslat na bezpečné umělé oplodnění do bezpečných AGROfertOplodňovacích center. „Dětné nebezpečně přemýšlející sterilizovat bezpečnou konzumací Kosteleckých uzenin a Vodňanských kuřat. Bezpečnosti akbar!“ uzavřel v narážce na ministra financí Andreje Babiše (ANO).

Celé texty Ivana Langera:

"Oranžovomodré stíny"

(IUK - Ivanovy Události a Komentáře - přináší odhalení konceptu nového veřejnoprávního politickokriminálněerotického thrihleru...)

"Vedení policie podporované ČSSD (a dalšími politickými stranami - ODS, TOP09) se rozhodlo s touto praxí skoncovat. Pod záminkou zkvalitnění práce se rozhodlo provést reorganizaci hlavních policejních útvarů zabývajících se velkou korupcí a do struktury nového systému vpašovalo povinnost informovat o probíhajících případech nadřízené policejní šéfy. Není to poprvé, co podobnou praxi někdo zavedl. Předtím to byl ministr Ivan Langer, který dal svým rozhodnutím policistům tuto povinnost hlásit nahoru všechny otevřené a nové kauzy. Cílem jak Langerovy direktivy, tak i uvedené policejní reorganizace bylo, aby vedení policie a potažmo i nadřízené politické vedení mělo přehled o probíhajících kauzách a šetření. Tím se samozřejmě znemožní stíhání velké korupce, protože takto budou všichni dotčení (pokud nebude zájem naopak je z politických důvodů potopit) včas informováni, že se o ně policie zajímá a okamžitě se podle toho zařídí. To byl za Langera a bude za této vlády konec boje s velkou korupcí. Boj proti korupci se do budoucna zredukuje na malé ryby, na kterých politikům nezáleží, ale to je tak všechno.

Ale nejde jen o boj s velkou korupcí. Jde o dodržení ústavního principu rovnosti občanů před zákonem. V Langrově a Chovancově podobě policie se umožňuje, aby se přátelé politiků, různí jejich klienti a korupční osoby, na nichž je zájem, dozvěděli o tom, že jsou nějak policií rozpracováváni. Korupci lze většinou prokázat jen v období přípravy, když proběhne, už je obvykle na dokazování a stíhání pozdě. Proto je skryté rozpracovávání korupčníků v podstatě jediným možným a tedy klíčovým způsobem, jak je chytit při činu. Proto má informace o tom, po kom policie jde, naprosto zásadní důležitost. Stačí jenom takovou informaci pustit a je po stíhání. Tímto způsobem se společnost bude dělit na obyčejné lidi, na nichž není politický zájem, kteří budou pro eventuální korupci nemilosrdně policií stíháni, a na ty důležitější lidi, požívající politickou ochranu, na které se policie v případě korupčního jednání nikdy nedostane. My samozřejmě nikdy nedokážeme, že vedení policie a jejich političtí nadřízení někoho informovali nebo budou informovat. To je právě na tom to kouzelné. My sice víme, že se tak dělo a od nynějška se tak bude dít, ale bez důkazů to bude jenom domněnka. Jedinou jistotou, jak bezpečně zaručit, že se informace nebudou vynášet, je, že vyšetřovatel bude informovat o průběhu živého případu jenom státního zástupce a nikoho jiného. A o to právě šlo v té reorganizaci, tuto garanci zrušit."

(...z pera úspěšně veřejnoprávního ČT producenta)

PS: 
IUK upozorňuje čtenáře, že skutečným autorem textu může být 
KFR - Konsorcium pro falšování reality, jehož agentem může deklarovaný veřejnoprávní autor být a je...

----

"Poděkování státu za bezpečnost"

a
"Žádost o více státní bezpečnosti!"

Cítím se bezpečněji!

Pro bezpečnější pocit bezpečí

žádám:

Centrální registr bezpečných myšlenek.

(přiznávám se, že nebezpečně přemýšlím, zda nám státní bezpečnost není nebezpečná...)

Centrální registr nebezpečně přemýšlejících

(domnívám se, že stejně nebezpečné myšlenky o nebezpečnosti státní bezpečnosti mají i jiní přemýšlející...)

Pro úplné státní bezpečí navrhuji:

Bezdětné nebezpečně přemýšlející 
poslat na bezpečné umělé oplodnění do bezpečných AGROfertOplodňovacích center

Dětné nebezpečně přemýšlející 
sterilizovat bezpečnou konzumací Kosteleckých uzenin a Vodňanských kuřat

"Bezpečnosti akbar!"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…