Ivan Langer propuštěn

14.10.2015 8:42

Policie po mnohahodinovém výslechu propustila bývalého ministra vnitra Ivana Langera. Uvedla to dnes Česká televize. Kriminalisté ho zadrželi v úterý společně s dalšími lidmi, které prověřuje v případu údajné korupce a zneužití pravomocí. Podle médií policie rozkryla rozsáhlou klientelistickou síť, která propojovala několik institucí státní správy, policii i podnikatele. Případ může údajně souviset s realitními obchody či dotačními programy. Policie dnes zatím bližší informace k zadrženým osobám ani jiné informace nesdělila.

Ivan Langer propuštěn
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

Langera policisté odvezli v úterý pozdě večer z jeho olomouckého domu, současně zajistili i řadu dokumentů. Dům někdejšího ministra, poslance a místopředsedy ODS v centru Olomouce opustili po více než 13 hodinách i žalobci z olomouckého vrchního státního zastupitelství, kteří kauzu dozorují.

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) kvůli podezření z korupce a zneužití pravomoci zasahovali v úterý také v Praze. V kauze se policie zaměřila i na Langerova známého, olomouckého podnikatele Ivana Kyselého. Zadržen prý byl rovněž náměstek z olomouckého krajského ředitelství policie Karel Kadlec. Policisté zasahovali také na olomouckém hejtmanství.

Policie se podle neoficiálních informací zajímala i o Radka Petrůje z krajského ředitelství policie v Olomouci a Tomáše Uličného z olomouckého oddělení GIBS, detektivové se prý zajímají i o ředitele úřadu kriminální policie Milana Pospíška a náměstka ředitele protikorupční policie Jiřího Jacha.

Policejní prezident Tomáš Tuhý novinářům v úterý řekl, že zásah se týká i jednoho z krajských policejních ředitelství a celostátního útvaru spadajícího pod policejní prezidium.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…