Ivan Vyskočil: Stát na barikádě s puškou v ruce? Jaképak hrdinství? Starosta Kolář je hrdina. Utkal se s nebezpečnou sochou a zvítězil. A pak se po...

10.05.2020 8:21

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Proč to v Číně nebo třeba v Malajsii jde a u nás ne?“ ptá se v dnešním Nedělním ránu oblíbený herec Ivan Vyskočil a mluví například o dopravě z centra Prahy na letiště nebo o rychlosti stavby dálnic. A naštvaně si hned sám odpovídá. „Nejdůležitější je odstraňování soch, přejmenovávání ulic!“ S obrovskou dávkou sarkasmu pak v souvislosti s výročím Pražského povstání říká. „Jaképak hrdinství na barikádách? To starosta Kolář se utkal s nebezpečnou sochou a zvítězil!“ Nevynechal ani „Pavku Novotného“ a ODS i předsedovi Fialovi poslal jasný vzkaz.

Ivan Vyskočil: Stát na barikádě s puškou v ruce? Jaképak hrdinství? Starosta Kolář je hrdina. Utkal se s nebezpečnou sochou a zvítězil. A pak se po...
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herec Ivan Vyskočil

„Vítám čtenáře Nedělního rána,“ říká dobře naladěný Ivan Vyskočil na úvod své pravidelné rubriky v ParlamentníchListech.cz a hned pokračuje tím, co ho za posledních čtrnáct dní na naší politické scéně zaujalo, udivilo, otrávilo nebo, velmi mírně řečeno, naštvalo.

„Minule jsem zmiňoval, že koronavirus a přetahování politiků mi už leze krkem tak, že už o tom psát nebudu. Ale život tropí hlouposti a naši soudruzi papaláši si často nevidí do pusy. Tak mi cvrnkla o ucho taková perla z úst pana Stanjury. Oni už jsou v tom parlamentu tak dlouho, že nevědí, co mluví, kroutí hlavou Ivan Vyskočil a vysvětluje, co ho tak „nadzvedlo ze židle“. „Tak jeden den, asi uprostřed týdne, řekl pan Stanjura, že vláda Andreje Babiše byla ve zvládání epidemie úspěšná, ale to jen díky tomu, že si přisvojila veškeré nápady, které vymyslela ODS. (Už to vidím, jak Stanjura s Fialou sedí a vymýšlejí, jak to řešit). Takže všechno je zásluha ODS – náčelníků té demožumpy. Ovšem na začátku následujícího týdne tentýž pan Stanjura zkritizoval vládu, jak to všechno vůbec nefunguje,“ žasne herec. „Takže, jestliže vláda opsala pracně vymyšlené návrhy ODS, tak vlastně neuspěla. Logicky z toho vyplývá, že ty ODS - návrhy musely být asi pěkné kraviny, když s nimi ta vláda, sama neschopná něco vymyslet, nadělala takové seky. Musím říci, že pan Stanjura mě při svých projevech téměř vždycky pobaví. To aspoň není taková nuda jako když mluví pan Fiala,“ neodpustí si drobné „rýpnutí“ Ivan Vyskočil.

Rusko, obrovská země. Řeporyje? Ani s lupou! „Velevážený“ Pavka Novotný...

Anketa

Chcete, aby byl Pavel Novotný zvolen poslancem PS PČR?

4%
96%
hlasovalo: 27213 lidí
„Na jedné TV stanici vyplňují přestávku takovým roztomilým pořadem, jmenuje se „Little big world“. Jsou to letecké záběry různých měst. Podkresem je klasická hudba a záběry jsou zrychlené. Působí to dojmem, jakoby lodičky, autíčka i malincí lidičkové, běhali a jezdili přesně do rytmu té skladby. Jsou to krásné záběry a města a městečka tam vypadají tak malebně, zalitá sluncem, nebo v nočním osvětlení. Nechybí ani Praha s tlačenicí malinkých postaviček na Karlově mostě. Pak jsem se najednou díval na moderní stavby a architekturu měst, že jsem si až říkal, že nějak takhle jsem si představoval města nějaké kosmické civilizace. Potom jsem s úžasem četl Peking, Šanghaj, Macao, Singapur. Při vyslovení těchto jmen v mých představách z dětství stále přetrvávaly domečky s prohnutými střechami. Buvolek se jhem táhnoucí vozík, žena v klobouku, jak stínítko lampy, nesoucí vodu. A najednou koukám a nestačím se divit. Městem se řítí vlak, že ani nevím, po čem jede. Koleje? Vzdušný polštář? Nebo ještě snad něco jiného?“ Tak moje dětské romantické představy berou za své a hned mě napadá - bude vůbec někdy u nás jezdit takový vlak??“ dostává se tentokrát Ivan Vyskočil s trochu větší oklikou k dalšímu tématu, které si pro Nedělní ráno vybral, a hned své myšlenky a postřehy vysvětluje. „Vždyť naše republika proti Číně, Malajsii či Japonsku ještě za mého mládí bývala vyspělá země! Tento pořad mě donutil vzít znovu atlas světa a dívat se, zda ta místa jsou opravdu tam, kde jsem předpokládal? ( A jen tak na okraj a mimochodem. Nad tím atlasem koukám, jak je to Rusko obrovská země a s tím mě hned také napadl „velevážený“ Pavka Novotný. Hledám, koukám, studuji seznam, ale na mou čest, Řeporyje jsem tam nenašel, ani se silnou lupou.),“ krčí rameny s potutelným úsměvem herec.

Doprava na letiště? Nejdůležitější je odstraňování pamětních desek, soch...

„Netoužím zrovna po tom, aby uprostřed Staroměstského náměstí vyrostl moderní mrakodrap,“ vysvětluje svou předchozí řeč Ivan Vyskočil. „Ale třeba pomalu se rozpadající Strahovský stadion by také už mohl být nahrazen něčím modernějším a důstojnějším hlavního města. Ale i kdyby toto bylo ponecháno stranou, copak se Praha nezmohla za těch skoro třicet jedna let, realizovat rychlou a bezproblémovou dopravu z centra k Ruzyňskému letišti? Je to ostuda města, které je jinak opravdovou perlou na Vltavě. A proč to jde jinde v zemích, na které jsme se ještě donedávna dívali z vrchu?“ ptá se a hned si také naštvaně odpovídá. „Myslím, že vím proč! Protože takové věci přece vůbec nejsou důležité! Nejdůležitější je odstraňování pamětních desek, přejmenovávání ulic a náměstí a odstraňování soch! A od toho je tady přece vedení města a jednotlivých částí!! A všechno se to schová pod prohlášení: „Na přání občanů!“ (nevím kterých?) A to je potřeba si, hloupý občane, uvědomit!!“ říká s pořádnou dávkou sarkasmu herec a dává příklad, jak to je v jiných zemích.

„Byl jsem před dvěma roky s kamarádem ve Francii. On je překladatel z francouzštiny a má tam spousty kamarádů a léta jezdí do jejich země jak domů. Cestou jsme bloudili. Říkám: „Jardo, vždyť to tu přece znáš?“ On odpovídá: „To jo, ale tahle dálnice tady vloni nebyla! A tenhle kruháč také ne!“ Říkal jsem si, jak je možné, že to dokážou tak rychle postavit? Copak oni tam nemají statkářku Havránkovou? Nebo různou „žoužel“, kvůli které se nemůže stavět? Ať se radši dusí celé město dalších deset let!“ diví se Ivan Vyskočil.

To nevadí, že nebudeme mít co žrát, hlavně když EU má sklady

Anketa

Věříte, že Kreml vyslal agenta, který měl odpravit starostu Prahy 6 Koláře?

hlasovalo: 36987 lidí
„Vedle koronaviru je možná ještě horší hrozba – SUCHO!“ pokračuje dál Ivan Vyskočil. „Jeden kamarád mi říkal, že je to tím, že se za totáče udělaly všude meliorace a zrušily remízky atd.. Je to jistě pravda, ale kdyby za zavrhovaného „totáče“ nepostavili přehrady, tak už jsme asi byli totálně v řiti,“ krčí rameny herec. „A mimochodem, neviděl jsem, že by se za těch jednatřicet let dávaly věci zpátky. Rušily meliorace, co odvádějí vodu rychle pryč, zakládaly remízky... Snad v poslední době, když už je pět minut po dvanácté?“ ptá se a dodává. „Zato jsme místo toho vystavěli úžasné sklady a vybetonovali a vyasfaltovali hektary volné půdy. Zničili ornici! To nevadí, že nebudeme mít co žrát, hlavně když EU má kde skladovat své zboží. To je snad ještě větší prohřešek, než nevybudovaná dráha k letišti!!“ netají své rozčilení herec.

Kolář, to je hrdina! A ten brepta u Soukupa...

„K příležitosti Pražského povstání se ještě krátce vrátím ke Karlu Richterovi, bývalému řediteli Divadla Jiřího Wolkera,“ říká Ivan Vyskočil a vysvětluje. „Nedávno mi ukazoval, jak jako mladý kluk v čase Pražského povstání stojí za barikádou, v německé helmě a s puškou v ruce. Psal jsem, že to byl statečný chlap a dokonce i nebojácný kluk!“ připomíná a následně opět nešetří sarkasmem. „Ale jaképak hrdinství na barikádě. To je úplné nic proti Ondřeji Kolářovi, starostovi Prahy 6. To je hrdina! S tím se nedá nějaký boj z barikády proti německým tankům srovnat. Kolář se utkal s nebezpečnou sochou a zvítězil! (a hned potom se po….al!) A teď se musí schovávat v nějakém sklepě před „nebezpečným zabijákem“! A nejen on,“ pokyvuje Ivan Vyskočil a dodává. „Chlapci se téhle republice a nám daňovým poplatníkům opravdu vyplatí. Napřed provokují, mají úžasné svaly, hlavně kolem huby, a pak abychom jim platili policejní ochranu? Stojí vůbec zato??“ ptá se rozčileně umělec a pokračuje. „Je to celé směšné, jak jistý redaktor Respektu (také Ondřej, ale do příjmení se mu nedopatřením zatoulalo písmeno R) objevil ruského agenta s jedem nasazeného na tyto naše výtečníky. Jelikož tajné služby RF nejsou tak neschopné, že kdyby se vůbec chtěly takovou záležitostí zabývat, tak by jim jistě taková informace nemohla uniknout! Anebo je tu druhá možnost, že takovou informaci naopak pustily schválně a teď se válí smíchy, jak mají tihle hrdinové naděláno v kalhotech a jsou pro smích všem normálním lidem,“ chytá se za hlavu herec.

„A ten brepta, co se tak předvedl v Aréně Jaromíra Soukupa? Pane Fialo, prosím vás, chyťte si už tohoto vašeho člena a zavřete ho někam do boudy, protože co předvedl, to už opravdu přesahuje všechny meze!!,“ vzkazuje na závěr Ivan Vyskočil předsedovi ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…