Iveta Bartošová, Fidel Castro. Mocný ODSák Jurečko vyplísnil Víta Bártu tak, jak jste to ještě neviděli

09.09.2013 14:15

Plzeňský podnikatel a člen ODS Roman Jurečko označil Víta Bártu za žoldáka, který chce jen škodit a ukazovat se v médiích jako Iveta Bartošová. Jurečko tak reagoval na skutečnost, že předseda Věcí veřejných bude kandidovat za hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury jako lídr v Plzeňském kraji. Vít Bárta se vůči těmto nařčením důrazně ohradil.

Iveta Bartošová, Fidel Castro. Mocný ODSák Jurečko vyplísnil Víta Bártu tak, jak jste to ještě neviděli
Foto: tan
Popisek: Místopředseda regionálního sdružení a člen výkonné rady ODS Roman Jurečko

Vít Bárta byl aktérem údajné korupční kauzy. V ní měl uplácet své tehdejší kolegy z Věcí veřejných. Odvolací soud ho však zprostil obžaloby. Šéf Úsvitu přímé demokracie a senátor Tomio Okamura médiím řekl, že Bárta bude mít ve volbách šanci se veřejně obhájit a bude jen na voličích, zda si ho vyberou, nebo ne.

ZDE informace z dnešní tiskovky Tomia Okamury

Jurečko: Je jako Bartošová

Že bude Bárta lídrem kandidátky v Plzeňském kraji, se však nelíbí podnikateli a místopředsedovi plzeňské ODS Romanu Jurečkovi, o němž Bárta veřejně hovoří jako o kmotrovi. „Nevím, co si od toho slibují, ale Bárta je člověk, kterého má někdo v žoldu, někdo ho někam vysílá s nějakým cílem a Bártovi za to stačí jen to, že se může ukázat v televizi nebo v novinách. Je tak trochu jako Iveta Bartošová,“ okomentoval pro ParlamentníListy.cz Bártovu kandidaturu spojenec bývalého ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila (ODS).

„Za poslední tři roky se naučil jen škodit a ten někdo ho posílá, jako kdysi Fidel Castro posílal své žoldáky po celé Jižní Americe a Africe a kasíroval za ně peníze. Vít Bárta není v žádném případě samostatná jednotka,“ pokračuje v kritice na adresu předsedy Věcí veřejných Jurečko. „Zlikvidoval takhle Věci veřejné a každý den v podstatě na někoho zaútočil – tu na pana Babiše, tu na Kalouska, tu na premiéra, tu na Jurečka, na Pospíšila, ale někomu to přeci musí vyhovovat a rozhodně to není Vít Bárta, komu to vyhovuje, protože z něj má každý srandu,“ doplnil podnikatel.

Podle něj má Vít Bárta takto škodit i nadále. „Co má vlastně společného s Plzní? Říká, že je tu kmotr Jurečko, to jich má v Praze málo? Říká nám v Plzni, ať něco děláme se silnicemi, s hernami a že všechno děláme špatně. Tohle všechno má ale spíš ve svém rodném městě,“ tvrdí Jurečko.

Bárta promluvil o pimprlatech na drátkách

Vít Bárta si však tuto kritiku nenechal líbit. „Chápu, že když pan Jurečko tolik let vodí ministra spravedlnosti nebo primátora města Plzně jako pimprle na drátkách, tak má pocit, že každý politik je stejné pimprle a marně hledá drátky, které tahají za konkrétního politika. Je mi líto plzeňských občanů, kteří mají kmotry, co s takovou samozřejmostí mají pocit, že politika jinak fungovat nemůže. Slibuji, že svou kandidaturou v Plzni chci dokázat pravý opak. Politik žádné pimprle mít nemusí, ale dokonce ho ani mít nemá,“ reagoval pro ParlamentníListy.cz Bárta.

Tam, kde jsou Věci veřejné v koalici, se podle něj daří bojovat s hazardem. „Na Praze 1 se moje žena zasloužila o výrazné omezení hazardu, na Praze 5 se herny zrušily úplně. Věci veřejné bojují na všech frontách, ať už se to panu Jurečkovi líbí, nebo ne. Já jsem byl vyslán do Plzně, kde budu bojovat proti hernám a proti kmotrům, dokud tam budou,“ uzavřel lídr Okamurova hnutí v Plzeňském kraji a šéf Věcí veřejných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Kupka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …