Ivo Rittig má dál v ústech Babiše: Chudák Randák je za pitomce. A Jindřichu Šídlo...

04.04.2014 9:35

Podnikatel a lobbista Ivo Rittig vzbudil velký ohlas, když si založil účet na sociální síti Twitter, jehož prostřednictvím čile a často s velkou nadsázkou a smyslem pro humor komunikuje nejen s novináři. V poslední době reagoval například na otázku komentátora Hospodářských novin Jindřicha Šídla, po přečtení článku v médiích zase zkonstatoval, že Karel Randák je za pitomce.

Ivo Rittig má dál v ústech Babiše: Chudák Randák je za pitomce. A Jindřichu Šídlo...
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

Lobbista Ivo Rittig, kterého v současné době prověřuje policie nejen kvůli kauze údajné korupce exposlanců ODS, je velmi aktivní na sociální síti Twitter. Hned po ránu reagoval na článek serveru Novinky.cz, které píší o přiznání šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, že se s Rittigem zná už léta.

Vše rozpoutala tisková konference, kde Babiš prohlásil, že „vše ovládal Rittig". Ten na toto tvrzení v průběhu čtvrtka reagoval na svém twitterovém účtu vzkazem: „Ahoj, na to, jak dlouho se známe a co máme spolu za sebou, bys nemusel plácat takové nesmysly." Na co konkrétně Rittig narážel, není podle serveru jasné. Podle vyjádření bývalého šéfa civilní rozvědky Karla Randáka lobbista možná „blufuje", pokud jde o jeho styky s Babišem.

Sám Babiš ale potvrdil, že Rittiga zná. „S panem Rittigem se znám dlouho, je to nějakých patnáct let určitě. Známe se z tenisu v Prostějově, konaly se tam turnaje," uvedl pro Právo.

„Vždycky jsme byli v dobrých vztazích, nic jsme si nikdy neprovedli. A Randák je zas za pitomce, chudák skoroprezident," napsal na to v pátek ráno Rittig s odkazem na Randákovu někdejší ohlášenou prezidentskou kandidaturu.

Kromě tohoto vyjádření odpověděl také na dotaz jiného uživatele, který se rovněž vztahoval k šéfu hnutí ANO: „Dobré ránko, Vy to budete určitě vědět. Byl ten Andrej opravdickej agent, nebo ne?"

Rittig se současného ministra financí svým způsobem zastal. „Dobré ráno, nevím, to proti němu používají různí křiklouni. Mě vždycky zajímaly konkrétní vztahy, a to je i tenhle případ," napsal.

Cena za objev Twitteru tentokrát pro Rittiga

Novinář a komentátor Hospodářských novin Jindřich Šídlo reaguje na Rittigovu popularitu, které se mu na sociální síti Twitter dostalo. Ve svém vzkazu lobbistovi napsal, že doufá, že si přijde převzít cenu za „objev českého Twitteru". Rittig s odpovědí neváhal: „Jasně, že přijdu, dej vědět :-)," odvětil s úsměvem, který dal najevo symbolem takzvaného smajlíka.

Uživatel Boris Koudelka zase narážel na to, jak často se nyní jméno Ivo Rittiga skloňuje. „Dobrý den, jsme si ve škole říkali, že ještě pár dalších zoufalých pokusů státní moci a budete populární jak Kajínek. Bude film?" ptá se s nadsázkou.

Lobbista má jasno a přidává i narážku na státní zástupce. „Zdravím, nemusí být film, ani nemusím být populární. Stačí, když se prokurátoři zase začnou chovat jako státní zástupci," píše ve své odpovědi.

Jirka se zase ptá, jestli je pravda, že Karel Janeček s protikorupčním fondem nechal odstranit expremiéra Petra Nečase kvůli Temelínu. „Janeček s NFPK určitě ne, ti jsou rádi, že vůbec existují :-) Ale roli americké ambasády, tý by se někdo věnovat měl," posouvá dotaz Rittig.

Žertovné poznámky i podpora. Rittig zvládá reagovat na všechny vzkazy

Jiného uživatele Twitteru zajímalo, zda Rittig kandiduje na prezidenta Ukrajiny. Podnikatel se nenechá rozhodit ani podobnými dotazy a odpovídá stále s úsměvem: „Já ale neumím ukrajinsky, jen rusky a ti mají podle všeho svého prezidenta rádi." Jeho odpověď si vysloužila další reakci Vávry. „A navíc jako ruský prezident bys musel dávat ženě k MDŽ místo krému Krym," podotkl žertem.

Lobbista se na svém twitterovém účtu dočkal i podpory od uživatele se jménem Oto Suchoň. „Zdravím Vás, jen jsem Vám chtěl říct, že jste frajer a držím Vám palce. Ať jde naše PČR a statní zástupci do.! Hodně úspěchů," napsal. Ani tento vzkaz nenechal Rittig bez odpovědi. „Taky zdravím, stačí, když se začnou chovat jako normální lidi, nejsme přece v SSSR," míní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…