Izraelští vojáci zdemolovali domy údajných vrahů trojice Izraelců

18.08.2014 10:05

Izraelští vojáci dnes zdemolovali na západním břehu Jordánu domy Palestinců, podezřelých z červnového únosu a vraždy tří mladých Izraelců. Jeden z palestinských pachatelů byl zatčen, dva jsou stále na svobodě a Izraelci po nich pátrají.

Izraelští vojáci zdemolovali domy údajných vrahů trojice Izraelců
Foto: Redakce
Popisek: Izrael

Smrt tří mladíků vyvolala nové napětí mezi Izraelem a Palestinci a vyústila v měsíční vojenskou operaci v Pásmu Gazy, kterou nepřežilo na 2000 lidí. Izrael z únosu obvinil palestinské radikální hnutí Hamás, které se k akci nepřihlásilo, ale svou vinu ani nepopřelo.

Zatčen byl 11. července Husám Kavásma z Hebronu, další dva podezřelí Ámir abú Áiša a Marván Kavásma zůstávají na svobodě. Husám Kavásma se podle izraelských úřadů přiznal, že při únosu pomáhal tím, že zajistil od Hamásu peníze a nakoupil zbraně, které pak předal hledané dvojici. Zúčastnil se také ukrytí těl na pozemku, který předem zakoupil.

Izraelská armáda musela s demolicí domů čekat na rozhodnutí nejvyššího soudu, který odmítl trojí odvolání rodin údajných viníků. Vojenská technika dnes zničila dům Husámy Kavásmy a abú Áiši, bydliště Marvána Kavásmy dnes bylo zapečetěno. Armáda považuje demolice domů za odstrašující metodu pro teroristy.

Trojice izraelských mladíků, která se vracela stopem ze západního břehu do Izraele, byla pohřešována od 12. června. Jejich těla se našla o několik týdnů později na západním břehu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…