Já Zemana znám, u něj je žena až za ovcí. Na sjezdu ČSSD sbírali podpisy pod prezidentovu kandidaturu a jedna členka jim dala co proto

11.03.2017 21:21

Prezident Miloš Zeman stále štěpí ČSSD. Již čtrnáctým rokem. Ukázalo se to i na sjezdu v Brně, kde měl samozřejmě své příznivce, ale i odpůrce. Píše o tom server Aktuálně.cz.

Já Zemana znám, u něj je žena až za ovcí. Na sjezdu ČSSD sbírali podpisy pod prezidentovu kandidaturu a jedna členka jim dala co proto
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman oznámil svou opětovnou prezidentskou kandidaturu

Mezi Zemanovy příznivce patří bývalá poslankyně ČSSD Jana Volfová, která na sjezdu sbírala u pultíku s transparentem „Zeman na Hrad“ podpisy pod petici za jeho opětovnou kandidaturu. Podepsala ji asi třetina delegátů. Podporu přímo na sjezdu tak Zeman získal například od statutárního místopředsedy Milana Chovance či od poslance Jaroslava Foldyny. Premiér Bohuslav Sobotka byl již ve svém vyjádření opatrnější, uvedl pouze to, že Zeman patří mezi možné kandidáty pro vnitrostranické referendum o nominaci na prezidentský post. On sám dle svých slov nestojí o žádné konflikty. 

Příznivci Zemana převažují mezi členy strany v důchodovém věku. Například předseda Klubu seniorů ČSSD Petr Kolman uvádí, že Zeman je pro něj kandidát na prezidenta číslo jedna. „Nevím, kterého jiného bychom měli vybrat,“ řekl. Ale i ve vedení seniorské organizace se podle serveru najdou tací, kteří hlavě státu vytýkají spolupráci s bývalými členy KSČ. 

Mladí sociální demokraté se naopak leckdy proti Zemanovi vymezují. „Nevadí mi třeba Zemanův postoj k Rusku, co mi ale vadí, je způsob, jakým prezentuje Českou republiku,“ poznamenal 34letý delegát z Hodonína, jenž by hlasoval pro šéfa Akademie věd Jiřího Drahoše. Když by kandidoval. 

Původní text ZDE

Jeho kolega z Břeclavi pak na adresu Zemana řekl, že u něj klesl 17. listopadu, když vystoupil na pódiu vedle zakladatele Bloku proti islámu Martna Konvičky. „Člověk jeho inteligence by měl domýšlet důsledky svých činů,“ řekl.

Jak uvádí server, ani jeden z těchto „rebelů proti Zemanovi“ nechtěl říct své jméno. „Nepomohlo ani přesvědčování, že jen říkají svůj názor. Obavy z transparentnosti jsou mimochodem další výrazný moment ve vztahu ČSSD k Zemanovi. Pohled na prezidenta je citlivé téma i na úrovni místních organizací,“ konstatuje Aktuálně.cz.

Mezi častými kritiky Zemana jsou pak sociálnědemokratické ženy. Velmi rázně pak vystoupila Václava Brabcová z Černošic. „Žena je u něj v pořadí až za ovcí,“ míní. Zároveň dodává, že dokud bude Zeman naživu, bude se sociální demokracii mstít. 
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …