Já jednat se Šnajdrem, tak přijede záchranka, obořil se Voleman

15.02.2011 22:45

Podle člena představenstva Lékařského odborového klubu LOK Miloše Volemana není pravda, že dohoda mezi státem a lékaři je na spadnutí. Celá věc spíše směřuje ke krachu.

Já jednat se Šnajdrem, tak přijede záchranka, obořil se Voleman

„To řekl pan ministr, my jsme nic takového neřekli," odmítl v ČT Miloš Voleman slova ministra zdravotnictví Leoše Hegera z TOP 09 o „zdárném konci" jednání mezi vládou a nespokojenými lékaři.

Doplnil, že šlo o pouhé memorandum, které on spolu s kolegy bude prezentovat zástupcům LOKu, ti pak rozhodnou o případném schválení. Odborářům navíc nestačí případná záruka šéfa resortu, chtějí, aby dohodu posvětil premiér a šéf ODS Petr Nečas.

„My nemůžeme s prominutím vyrazit dveře do Strakovy akademie a říct, teď s námi budete jednat," naznačil Voleman, že mu ze strany politických špiček chybí adekvátní podpora.

Dále čtěte:
Stoik Nečas nesouhlasí s kritikou z ODS: Heger má mou podporu
Sledujeme téma Exodus lékařů

Heger jim toho neměl slibovat tolik

Nespokojená je i nejsilnější koaliční strana ODS. Podle jejího člena a místopředsedy zdravotního výboru Marka Šnajdra Heger při jednání s doktory překročil svůj mandát. „My jsme si přeci stanovili mantinely, jak ten kompromis dojednat," připomněl poslanec dřívější usnesení vlády.

Dále čtěte:
Ještě počkáme a třeba odejdeme, varují nadále lékaři odboráři
Heger lékařům příliš ustoupil, myslí si senátoři ODS

Ministr zdravotnictví prý neměl lékařům slibovat i oněch 500 milionů, které měly původně dostat sestry, měly také zmizet tarifní tabulky, což ovšem lékařské odbory odmítají. „Já považuji za nespravedlivé, aby ten, kdo tady nejvíc vydírá, byl vítězem," pustil se Šnajdr do lékařů. Doplnil, že se navíc vzhledem k závazkům obsaženým v memorandu obává ještě další komplikace.

Peníze nemáme, tečka

„Tyto závazky podle mého názoru nejsou kryty prostředky, které české zdravotnictví bude mít," řekl na adresu nárůstu platů v roce 2012 a 2013. „Tak trochu říkáme, že jdeme do dluhového financování českého zdravotnictví, a to já nechci," zlobil se Šnajdr.

V tuto chvíli ale debata v úterních Událostech, komentářích ztratila věcnost. Voleman obvinil Šnajdra, že se snaží dlouhodobě dohodu mezi lékaři a státem zhatit.  „Najednou se objevil Šnajdr a torpédoval tu dohodu požadavkem půl miliardy pro sestry," prohlásil odborář.

Občanskodemokratický poslanec mu výpad oplatil slovy o tom, že protest je „jen o platech úzké skupiny zdravotníků," odboráři podle jeho názoru o žádnou skutečnou reformu zdravotnictví nestojí.

Musela by zasáhnout záchranka

„Děkuji za politické školení mužstva, už jsem ho léta neslyšel," ozval se opět odborář Voleman, kterého umlčel teprve až moderátor Martin Veselovský slovy o tom, že jednání mezi Volemanem a Šnajdrem by zjevně těžko mohlo skončit shodou.

„To jednání by bylo asi velice krátké a myslím, že by u toho musela asistovat rychlá záchranná služba," uzavřel bojovně Miloš Voleman.

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…