Já jsem prostě Krejsa, čílil se na novináře šikovný poradce Vojtěcha Filipa. V dozorčí radě České pošty bere desítky tisíc měsíčně

31.05.2018 18:01

Lubomír Krejsa, místopředseda dozorčí rady České pošty, bere desítky tisíc měsíčně. Na vliv zástupce komunistů upozornil server Seznam Zprávy.

Já jsem prostě Krejsa, čílil se na novináře šikovný poradce Vojtěcha Filipa. V dozorčí radě České pošty bere desítky tisíc měsíčně
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

O tom, že požaduje rostoucí vliv KSČM na řízení státních firem výměnou za podporu nové vlády, hovořil předseda komunistů Vojtěch Filip před několika týdny. Server Seznam Zprávy se nyní zaměřil na Lubomíra Krejsu, jenž je místopředsedou dozorčí rady České pošty. A jeho vliv se prý rozrůstá. Dokonce hovoří o tom, že by chtěl být šéfem dozorčí rady. 

Jeho plat je podle tří zdrojů Seznamu zhruba 155 tisíc korun, pracuje totiž pro poštu i na dohodu o pracovní činnosti. A následně se stal ještě členem dozorčí rady dceřiné firmy Česká pošta Security, kde si rovněž prosadil, že půjde o placenou funkci. 

Původní text ZDE

On sám s redaktorem Seznamu hovořit nechtěl. „Poděkuji za vaše zavolání a budu opravdu rád, když už mi nezavoláte,“ řekl Krejsa, jenž je zároveň také ekonomickým poradcem šéfa KSČM Vojtěcha Filipa, co přišla řeč na peníze. Do té doby s rozhovorem souhlasil.  

„K vašim dotazům nebudeme s ohledem na ochranu osobních údajů poskytovat další informace,“ uvedl následně za Českou poštu Matyáš Vitík.

Krejsa se pak rozčílil i ohledně spojení poradce Vojtěcha Filipa. „Co to je ekonomický poradce? To, že se s někým potkám a bavím se s ním o ekonomické budoucnosti firmy, to je ekonomický poradce? Já nejsem ničí, já jsem prostě Krejsa. Já jsem loajální k firmě, když mě platí, tak pro ni dělám,“ řekl Krejsa, jenž má prý v současné době zájem o místo ve vedení České pošty. Ale kliky prý neleští. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…