Ja něrazuměju. Michal Horáček se posmíval Zemanově ruštině

11.03.2017 8:07

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek oznámil svým příznivcům, že „vypálí z děla“ a bude podruhé kandidovat v přímé volbě prezidenta. V pátek své rozhodnutí zopakoval novinářům. Při té příležitosti se vysmál týdeníku Respekt a pár slov promluvil rusky. Právě na Zemanovu ruštinu poukázal jeho protikandidát Michal Horáček. Stávajícího prezidenta ani trochu nešetřil.

Ja něrazuměju. Michal Horáček se posmíval Zemanově ruštině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Textař a kandidát na prezidenta v roce 2018 Michal Horáček

Bulvární deník Blesk dal prostor Michalu Horáčkovi, aby se vyjádřil k páteční tiskové konferenci Miloše Zemana. Stávající prezident oznámil, že sice chce na Hradě zůstat, ale nepovede žádnou kampaň a odmítl se účastnit předvolebních debat uchazečů o post prezidenta. Zeman je přesvědčen, že voliči vidí, jaký je prezident a pokud chtějí takového prezidenta i nadále, mohou mu dát hlas.  

Prezident také odpovídal na dotazy novinářů. Jeden z nich zazněl také od ruské novinářky a Zeman jí rusky odpověděl. Deník ovšem poukázal na to, že Zeman smíchal ruštinu s češtinou. Zemanův protikandidát Michal Horáček se za to svému sokovi vysmál.

Celá tisková konference prezidenta Zemana

Zeman ruské novinářce sdělil, že on sám rusky mluví, ale není si jist, zda budou jeho odpovědi v cizím jazyce rozumět i čeští novináři. Rusky se „rozumět“ řekne „panimat“, ale Zeman použil výrazu „razuměť“, takže smíchal češtinu s ruštinou.  A právě za to si vysloužil Horáčkův výsměch.

„Ja něrazuměju, pačimu gaspadin Zjeman něchačajet televiznaja diskusaja demokratišiskaja,“ konstatoval Horáček v parodii na Zemanovu ruštinu. Podivoval se tomu, proč Zeman jako jeden z kandidátů odmítá vystupovat v politických debatách s protikandidáty.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…