Já tam nechci. Vyhlédnutí lidovci odmítají místa ve vládě

09.11.2021 18:10

Lidovečtí politici nemají ambice stát se ministry. Nebo to tak alespoň vypadá. Kandidaturu na Ministerstvo životního prostředí totiž vzdal místopředseda lidovců Petr Hladík, post ministryně práce a sociálních věcí zase odmítla místopředsedkyně strany Šárka Jelínková. Kroky lidovců mapuje server iDNES.cz.

Já tam nechci. Vyhlédnutí lidovci odmítají místa ve vládě
Foto: Senát
Popisek: Šárka Jelínková (KDU-ČSL)

Resort životního prostředí by měl lidovcům připadnout tak jako tak, i když Petr Hladík kandidaturu vzdal. Ministryní by se tak mohla stát členka senátního klubu KDU-ČSL a nezávislých Anna Hubáčková. Příliš konkrétní být nechtěla. „Těžko se mi o tom hovoří,“ řekla k nabídce být ministryní Hubáčková. 

Předseda lidovců Marian Jurečka k nominacím jen uvedl, že v rámci koaličního vyjednávání získali lidovci přesně ty resorty, které požadovali. „Velmi mě mrzí, že někteří naši místopředsedové z osobních důvodů do vlády vstoupit nemohou, přesto už teď máme připravené velmi kvalitní nominace, které v pravý čas zveřejníme,“ zmínil.

Stejný problém je totiž i s Ministerstvem práce a sociálních věcí, které odmítla senátorka za Kroměřížsko Šárka Jelínková. „Mluvilo se o mně jako o možné ministryni práce a sociálních věcí. Já ale o tento post neusilovala za každou cenu. Každý by měl být schopen odhadnout, jestli se některým věcem může věnovat na 100 %. Náš život je v Bystřici pod Hostýnem, kde jsem senátorkou, a chci tam skutečně žít, abych měla stále kontakt s místními lidmi a věděla, jak jim pomoci v Senátu. Mé místo je nyní tam,“ uvedla Jelínková.

Je tak možné, že ministrem práce a sociálních věcí se stane sám šéf lidovců Marian Jurečka, který však původně zvažoval svůj návrat na post ministra zemědělství. Tam již působil v době vlády premiéra Bohuslava Sobotky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…