Jak by měla vypadat Praha v roce 2025? Odpověď dává nová koncepce

29.05.2014 19:50

Praze chybí jasná koncepce rozvoje města. Proto iniciativa Auto*Mat přišla s vlastním návrhem – Vizí pro mobilitu a veřejný prostor Praha 2025. Jejím těžištěm je především zásadní zkvalitnění veřejného prostoru a efektivní organizace dopravy ve městě, píše Deník Referendum.

Jak by měla vypadat Praha v roce 2025? Odpověď dává nová koncepce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled přes Vršovice na Pražský hrad

Sedmdesátistránkový dokument přináší vizi fungujícího města, v němž jsou ve vzájemném souladu požadavky na efektivní dopravu, ekonomický rozvoj, příjemný veřejný prostor a zdravé životní prostředí.

Podnítit veřejnou debatu

Ambicí je dosáhnout snížení podílu individuální automobilové dopravy z dnešních třiceti tří procent na dvacet pět procent. Na koncepci se kromě samotné iniciativy podíleli i nezávislí odborníci a vybraní členové magistrátní pracovní skupiny pro infrastrukturu.

„Chceme, aby nás nyní odborná veřejnost i politici následovali a veřejně vystoupili s vlastními představami o tom, kam má Praha v následujících letech směřovat,“ říká mluvčí Auto*Matu Vít Masare.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …