Jak dlouho bude trvat, než Miloš Zeman rozkouše Bohuslava Sobotku? Jiří Paroubek odpověděl

04.02.2016 18:26

Někdejší předseda vlády Jiří Paroubek zavítal do čtvrteční Kauzy dne na Rádiu Impuls. Vyjádřil se ke sporu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) s prezidentem Milošem Zemanem. Sobotku prý jednou dožene jeho vztah s právníkem Radkem Pokorným. Stranou jeho pozornosti nezůstala ani uprchlická krize. V té si prý prezident Zeman počíná až nesmyslně radikálně.

Jak dlouho bude trvat, než Miloš Zeman rozkouše Bohuslava Sobotku? Jiří Paroubek odpověděl
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

„Jak dlouho bude trvat, než Miloš Zeman rozkouše Bohuslava Sobotku?“ ptal se hned v úvodu rozhovoru Jaroslav Plesl, šéfredaktor MF Dnes. „Ono to bude mít nějaké peripetie a zvraty. Do krajských voleb to zcela nepochybně vydrží,“ odvětil Paroubek. Pozice Bohuslava Sobotky bude oslabená, ale v tuto chvíli se to dá svést ještě na hejtmany. Za hlavní tahouny krajských voleb považuje hnutí ANO, ale i Starosty a nezávislé, a především na Moravě i lidovce. Pokud jde o volby do sněmovny, příštím premiérem bude podle hosta Andrej Babiš.

V ČSSD to povede k určitým změnám, protože stovky lidí na krajích budou bez práce. Ale vedení strany se rok před sněmovními volbami měnit nebude. Co bude po nich, se teprve uvidí. Uvažuje Paroubek o tom, že by se v takovou chvíli vrátil do ČSSD a usiloval v ní o vedení? „Já to skoro vylučuji,“ poznamenal.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Pana Sobotku prý jednoho dne dožene jeho spojenectví s Radkem Pokorným. „Oni spolu provedli řadu nestandardních operací, jedna z nich je OKD,“ doplnil Paroubek.

Pár slov pronesl také na téma uprchlické krize. Měli bychom stát někde mezi radikálním postojem Angely Merkelové a prezidentem Milošem Zemanem. „Čeští občané čekali na někoho, kdo by bouchl do stolu a řekl, že nám nějaké nebezpečí nehrozí,“ konstatoval expremiér. Těch pár desítek uprchlíků, které přijmeme, jsou podle Paroubka lidé, kteří opravdu potřebují pomoc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…