Jak prát špinavé peníze? Možností je spousta

20.05.2012 10:07

Kauza Davida Ratha a jeho peněz v krabici nabízí otázku, jestli stát dokáže ohlídat nelegální peníze. Možností, jak je prát, je totiž stále mnoho. Zmapoval je deník Právo.

Jak prát špinavé peníze? Možností je spousta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

„Těch možností je spousta. Od postupného spotřebovávání, které unikne čemukoli, po praní prostřednictvím nákupu nemovitostí,“ řekl deníku Právo ředitel Finančně analytického útvaru ministerstva financí (FAÚ) Milan Cícer.

Anonymní akcie a bílí koně

„V rámci našich kauz se zabýváme případy, kdy osoba koupí nemovitost, vlastní ji třeba jen pár měsíců, a aniž by na nemovitosti došlo k jakékoli opravě, po krátké době ji prodává za dvojnásobnou hodnotu třeba stejnému subjektu, od kterého byla zakoupena,“ uvedl příklad Cícer.

Mluvčí Policejního prezidia Pavla Kopecká shrnula, že se používají například anonymní akcie a bílí koně. Rozhodně se nevyplácí velkorysé utrácení, protože je příliš nápadné. Není bezpečné ani ukládání velkých částek do banky.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…