Jak to vidí ČT? Její průzkum určil za skokana Babišovo hnutí

25.09.2013 20:13

Do Poslanecké sněmovny by se nyní ve volbách dostalo sedm stran. Patří mezi ně například i lidovci a hnutí Úsvit přímé demokracie. Pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do sněmovny by ale nepřekročila SPOZ. Volby by vyhrála ČSSD před KSČM a hnutím ANO. Vyplývá to z průzkumu společnosti TNS Aisa pro Českou televizi (ČT).

Jak to vidí ČT? Její průzkum určil za skokana Babišovo hnutí
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

Stejný průzkum, který TNS Aisa uskutečnila před dvěma týdny, ještě předpovídal úspěch osmi stranám. Byla mezi nimi i SPOZ a také zelení, kteří v aktuálním průzkumu získali už jen tři procenta hlasů. Nad pětiprocentní hranici se naopak posunuli lidovci.

Volby by vyhráli sociální demokraté se ziskem 29 procent hlasů, druhou KSČM by volilo 14,5 procenta lidí. Hnutí ANO by získalo 11 procent, o půl procenta horší by byla TOP 09. Devět procent voličů by hlasovalo pro ODS. Lidovcům průzkum přisuzuje 5,5 procenta hlasů, Úsvitu pak pět procent.

K volbám by určitě přišlo 52 procent oprávněných voličů, dalších 19 procent lidí s účastí "spíše počítá".

Průzkum se uskutečnil od 18. do 24. září, zúčastnilo se jej 1051 lidí. Dopadl podobně jako poslední průzkum agentury CVVM, podle kterého by rovněž zvítězila sociální demokracie před KSČM a ANO. Kromě nich by se ale podle CVVM už do sněmovny dostaly pouze TOP 09, ODS a SPOZ.

Obsáhlý archiv průzkumů na serveru ParlamentníListy.cz:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

19:19 „Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

I přes těžkosti, které Felix Slováček prožívá ve své rodině, se pro řeporyjského starostu Pavla Novo…