Jak to vidí Čulík? Za útok na muslimku v Praze prý mohou ParlamentníListy.cz

25.07.2017 19:03

Šéfredaktor serveru Britské listy Jan Čulík se domnívá, že k útokům na nevinné občany bude docházet, dokud úřady nezasáhnou trestně proti nenávistným serverům. Reaguje tak na zprávy, které přinesla média – ohledně potyčky žen, kdy si jedna fotila muslimku a ta ji požádala o smazání snímků.

Jak to vidí Čulík? Za útok na muslimku v Praze prý mohou ParlamentníListy.cz
Foto: Repro foto Debatní klub
Popisek: Jan Čulík v Debatním klubu

K incidentu došlo v Divoké Šárce v Praze, kdy si kolemjdoucí žena fotila muslimky v hidžábech. Když jedna z muslimek ženu požádala, aby s tím přestala, byla napadena. „Že jsme bubáci a ať táhneme do p**ele a ať se neopovažujeme jít na koupaliště. Poté moji kamarádce dala pěstí a kopla do ní,“ měly slyšet mimo jiné muslimky. 

„Pozoruhodné a šokující je, že policie odvedla obě ženy, tedy i oběť. A že případ řeší jako ‚přestupek v občanském soužití‘, nikoliv jako zcela zjevný násilný rasistický útok,“ poznamenává Čulík a dodává, že k takovýmto útokům bude docházet do té doby, dokud úřady nezačnou trestně zasahovat proti serverům, šířícím rasistickou a náboženskou nenávist. 

  • Původní text ZDE

„K čelným takovým serverům, které výrazně posunuly český veřejný diskurs k nenávistné nesnášenlivosti, patří Valentovy Parlamentní listy. Je zjevné, že tento server systematicky šíří nepodložené poplašné zprávy a systematicky porušuje nejméně níže uvedené paragrafy trestního zákoníku (více původní zdroj). Je pokrytecké, pokud Policie ČR je snad nakonec ochotna zasáhnout proti pachatelům fyzických útoků, nikoliv však vůči serverům, které nenávist v české společnosti vytvářejí,“ rýpl si Čulík ostře do serveru ParlamentníListy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…