Jak utratit evropské peníze? Dobeš má plán

21.02.2012 19:34

V úřadu ministra školství Josefa Dobeše vzniká další plán, v němž se má z evropských peněz zaplatit osvětová kampaň pro české občany. Informaci přinesl v deník Insider.

Jak utratit evropské peníze? Dobeš má plán
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

Po projektu Okno (580 milionů), který měl prostřednictvím masivní inzerce v tisku zlepšit finanční gramotnost Čechů, a projektu Sport (650 milionů), v němž peníze (mj. pro veřejnoprávní Českou televizi) měly zvýšit sportovní zdatnost zdejších dětí, probírá dnes vedení resortu podle Insideru projekt Komkor za 150 milionů. I v něm se opět více než z poloviny počítá s obřími zakázkami pro média, zejména pro zdejší televize.

Protikorupční osvěta

Název projektu vznikl ze sousloví Komunikace korupce a má být tentokrát zaměřen na protikorupční osvětu. Podle navrhovaného plánu by měl být projekt spuštěn od května letošního roku. Insider má návrh projektu k dispozici a cituje z něj některé podrobnosti. Dobeš chce investovat zmíněných 150 milionů do protikorupční osvěty, která je podle návrhu nejúčinnějším nástrojem, jak okamžitě změnit k lepšímu korupční prostředí České republiky. Celkem 27 milionů budou inkasovat pracovníci ministerstva za vedení projektu a za přípravu protikorupční metodiky.

Za dalších 35 milionů budou o správném postupu proti korupci proškoleni úředníci a podnikatelé. Zbývá 80 milionů, které budou z větší části investovány do výroby televizního seriálu s pracovním názvem „Krotitelé korupce". „Vzhledem k vysoké sledovanosti seriálu Expozitura (až 1,6 mil.) nelze vyloučit ani zvýšený zájem diváků o reálné příběhy osob, které se s problematikou korupce setkaly," cituje Insider z projektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…