Jakákoli energie je pro Kreml zbraní, takže... Zelenskyj vyslal do světa další výzvu

23.04.2023 8:12 | Ze sítí

Američané, Japonci, Britové, Francouzi podle ukrajinského prezidenta Volodymra Zelenského chápou, co je třeba dělat, aby se přiblížil konec ruské agrese na Ukrajině. Německu poděkoval za to, že také provedlo kroky, které přiblíží vítězství Ukrajiny. A vyjádřil naději, že vláda v Berlíně brzy provede i další podobné kroky. Jedno speciální poděkování věnoval i Slovensku. Za dodávky stíhaček.

Jakákoli energie je pro Kreml zbraní, takže... Zelenskyj vyslal do světa další výzvu
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opět volal po zesílení sankcí proti Rusku. Zdůraznil, že je třeba vše zařídit tak, aby Rusko nemohlo sankce obcházet.

„Dnes vstoupila v platnost tři nová rozhodnutí o sankcích proti těm, kdo investují do ruské agrese a podporují ji. Zaprvé se jedná o další balíček sankcí proti podnikům ruského obranného průmyslu, které udržují teroristickou armádu. Tentokrát bylo na sankční seznam zařazeno 322 společností – výrobců zbraní, komponentů atd. Další dva sankční seznamy zahrnují fyzické a právnické osoby, které pomáhají obcházet sankce proti Rusku, vydržují majetek válečných zločinců a podílejí se na ničení svobody jak na území samotného Ruska, tak na našem území. Naše sankční balíčky jsou podrobně rozpracovány, zejména pokud jde o jejich synchronizaci s partnery. Je to jeden z klíčových společných úkolů nás všech – naprosto všech, kteří usilují o rychlejší ukončení války, o naše rychlejší vítězství. Úkolem je odstranit jakoukoli možnost, aby Rusko mohlo sankce obejít. Každý ruský plán, který umožňuje obejít sankce, prodlužuje tuto válku, přidává možnosti agresorovi,“ zdůraznil Zelenskyj.

Čím rychleji se podaří zbrzdit ruskou ekonomiku, tím dřív válka skončí. Zelenskyj o tom nepochybuje. Chápou to podle něj i Američané, Japonci, Britové, Francouzi a další.

„Je důležité, že byla zahájena celosvětová restriktivní činnost vůči ruskému jadernému průmyslu. Tento průmysl nejenže generuje prostředky do rozpočtu agresora, ale také pomáhá učinit závislými další státy, na jejichž území se údajně ‚energetické‘ jaderné projekty realizují. Jakákoli energie je pro Kreml zbraní. Jaderná energie je pro ně také zbraní. A přesně to se mimochodem děje v Záporožské jaderné elektrárně, kterou Rusko používá právě jako zbraň k vydírání světa. Použít katastrofu jako vydírání,“ pokračoval ukrajinský prezident.

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30016 lidí
Speciálně poděkoval Spojeným státům a Kanadě za nové balíčky podpory. Nizozemsku a Dánsku poděkoval za společné rozhodnutí o dodávkách tanků na Ukrajinu. Děkoval také Německu.

„Děkuji Německu. Máme nové nástroje, které přinesou více míru na naše nebe a.… možná proběhnou i nové kroky, které by přinesly více míru do naší země. Na tato rozhodnutí čekáme,“ pravil Zelenskyj.

Jedno speciální poděkování věnoval dalším zemím. Včetně Slovenska.

„Jsem vděčný Estonsku a Finsku za nové obranné balíčky. Jsem vděčný Slovensku za letadla. Jsem vděčný Švýcarsku za nové sankce proti ruským teroristům,“ pravil Zelenskyj.

Poté poděkoval všem ukrajinským vojákům, kteří statečně brání svou vlast na východě, na jihu a vlastně po celé Ukrajině.

„Sláva všem našim vojákům! Sláva všem našim hrdinům z různých dob, kteří bojovali za naši nezávislost! Ukrajina bude vždy svobodná! Sláva Ukrajině!“ uzavřel Zelenskyj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

tuhle se prej bavil, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseSvarog , 23.04.2023 13:42:17
odvolaný premier Edko Heger a odvolaný minister útoku Jarko Naď. "Ty Jarko vieš čo dostaneme za Migy na Ukrajinu? Viem Edko, po volbách 10 až 15 let.

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …