Jako jediní známe detaily primárek ANO v Praze. Nacher překvapil silnou pozicí, řeč byla taky o Krnáčové

21.04.2018 18:12

Vysoká účast a silný mandát, s těmito předpoklady odešel poslanec Patrik Nacher po sobotním jednání jako lídr pražské kandidátky ANO. O tom ParlamentníListy.cz ostatně informovaly jako první. Nyní naše redakce získala prohlášení, které těsně po svém jmenování poskytl.

Jako jediní známe detaily primárek ANO v Praze. Nacher překvapil silnou pozicí, řeč byla taky o Krnáčové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Křest knihy Patrika Nachera Konec finančních negramotů v Čechách. Kmotry knihy byli ministr financí Andrej Babiš nebo senátor Jaroslav Kubera

„Musím poděkovat za podporu, upřímně si jí vážím. Je to silný mandát, protože v primárkách se vyjadřovala celá členská základna, a navíc je provázela vysoká účast. Je to pro mne samozřejmě i veliký závazek a já se budu snažit ta očekávání naplnit," stojí v textu, který mají ParlametníListy.cz k dispozici.

Ačkoli hnutí ANO neuveřejnilo přesné výsledky (kandidáti byli známkováni jako ve škole), nám se podařilo zjistit, že Nacherovo vítězství bylo drtivé a že jako jediný skončil se známkou dva. Co se volební účasti týká, dosáhla bezmála sedmdesáti procent, což vysoko převyšuje běžné "stranické" volby například u ČSSD.

Krom jiného Patrik Nacher zmínil předpoklady, které jsou nutné pro sestavení úspěšné kandidátky hnutí v české metropoli. Jedná se o kooperaci se současnou primátorkou Adrianou Krnáčovou, dále je nutná spolupráce s členskou základnou a konečně podpora nejvyššího vedení.

Podle našich informací disponuje ANO interními výzkumy preferencí v Praze, které Babišovu sestavu prozatím pasovaly na první místo. Na paty jim ale šlapou Piráti a občanští demokraté. „To, že už Adriana nebude kandidovat, zdvihlo volební preference o několik procent, ano,“ přiblížil redakci jeden z vysoce postavených členů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…