Jakub Janda: Diplomaté mi řekli, že rezident Zeman vypadá nemocně a připomíná kult sovětských staříků

31.05.2017 15:23

Zástupce lobbistického spolku Evropské hodnoty Jakub Janda se na svém facebookovém profilu pustil do prezidenta Miloše Zemana a jeho týmu. A to nejen v souvislosti s pondělní nehodou policejního vozu, v němž seděl hradní protokolář Vladimír Kruliš, ale i v souvislosti se Zemanovým zdravotním stavem.

Jakub Janda: Diplomaté mi řekli, že rezident Zeman vypadá nemocně a připomíná kult sovětských staříků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

„Seš tím, jakými lidmi se obklopuješ. Osazenstvo Zemanovy kanceláře ztěsňuje snad všechno, co je na české politice špatně. Už bylo: ruské peníze, drogy, rychlá auta & bouračky, ztráty prověrky, neudělení prověrky, administrativní neschopnost, střet zájmů, pošlapání základních principů veřejné služby,“ uvedl Janda. 

Následně se vyjádřil ke zdravotnímu stavu prezidenta a k jeho účasti na bruselském setkání lídrů NATO. Poznamenal, že mluvil s lidmi, kteří se za různé státy účastnili setkání aliančních lídrů. „Rezident Zeman se jako jediný šel ‚občerstvovat‘, zrovna když prezident Trump měl zásadní projev, kde se přihlásil k principům Aliance. Mluvil vedle nového památníku 11. září, který připomíná jediný okamžik v historii NATO, kdy se aktivoval článek 5 (kolektivní obrany). O této české ostudě se už psalo. Na hlavním aliančním jednání rezident Zeman vyprávěl o tom, že za něj se dvě procenta HDP na obranu vydávala a že dnes by pomohlo jediné – kdyby byl znova premiérem. Něco podobného předtím řekl na kameru českým novinářům,“ řekl s tím, že Zeman naštěstí mluvil jako 23. v pořadí, když Trump odešel po dvacátém řečníkovi. „Takže to dopadlo docela dobře, našeho ruského trojského koně si mezi spojenci snad nikdo moc nevšiml,“ dodal.

Podle jeho slov ti, kteří viděli zblízka českého prezidenta, se báli, aby ten den vůbec fyzicky zvládnul. „Vypadal velmi nemocně a připomínal kult sovětských senilních staříků. Jaký rozdíl proti polskému či slovenskému prezidentovi,“ uzavřel Janda.

Celé příspěvky Jakuba Jandy: 

Seš tím, jakými lidmi se obklopuješ.

Osazenstvo Zemanovy kanceláře ztěsňuje snad všechno, co je na české politice špatně.

Už bylo: ruské peníze, drogy, rychlá auta & bouračky, ztráty prověrky, neudělení prověrky, administrativní neschopnost, střet zájmů, pošlapání základních principů veřejné služby.

---

Mluvil jsem s lidmi, kteří se za různé státy úcastnili setkání aliančních lídrů.

- Rezident Zeman se jako jediný šel "občerstvovat' zrovna když prezident Trump měl zásadní projev, kde se přihlásil k principům Aliance. Mluvil vedle nového památníku 11. září, který připomíná jediný okamžik v historii NATO, kdy se aktivoval článek 5 (kolektivní obrany). O této české ostudě se už psalo.

- Na hlavním aliančním jednání rezident Zeman vyprávěl o tom, že za něj se dvě procenta HDP na obranu vydávala a že dnes by pomohlo jediné - kdyby byl znova premiérem, haha. Něco podobného předtím řekl na kameru českým novinářům.

- M. Zeman mluvil 23. v pořadí. Naštěstí ho prezident Trump neslyšel, protože odešel po dvacátém řečníkovi.

Takže to dopadlo docela dobře, našeho ruského trojského koně si mezi spojenci snad nikdo moc nevšiml.

---

V posledních dnech jsem měl na bezpečnostní konferenci GLOBSEC možnost mluvit s lidmi, kteří se v různých rolích účastnili setkání lídrů NATO. Podotýkám, že to nebyli lidé z české delegace.

Shodovali se na tom, že když viděli stav a jednání českého prezidenta zblízka, že se báli, aby ten den vůbec fyzicky zvládnul, že vypadal velmi nemocně a připomínal kult sovětských senilních staříků.

Jaký rozdíl proti polskému či slovenskému prezidentovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …