Jan Hřebejk: Jágr zbohatl na demokratickém Západě a teď pomáhá podlézání Číně!

02.05.2019 13:54

K návštěvě hokejisty Jaromíra Jágra a fotbalisty Petra Nedvěda v Číně se na svém twitterovém účtu vyjádřil režisér Jan Hřebejk. A nebylo to jediné téma, k němuž řekl své.

Jan Hřebejk: Jágr zbohatl na demokratickém Západě a teď pomáhá podlézání Číně!
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Režisér Jan Hřebejk

„Mám v úctě Nedvěda i Jágra. Ale je smutné, že ti, kteří své ohromné slávy a bohatství dosáhli právě na svobodném, demokratickém Západě, pomáhají normalizovat podlézavý politický kurz směrem k čínské diktatuře. Navíc po boku opravdových kreatur,“ poznamenal režisér Hřebejk na svém Twitteru.

Mám v úctě Nedvěda i Jágra. Ale je smutné, že ti, kteří své ohromné slávy a bohatství dosáhli právě na svobodném, demokratickém Západě, pomáhají normalizovat podlézavý politický kurz směrem k čínské diktatuře. Navíc po boku opravdových kreatur.

— Jan Hřebejk (@JanHrebejk) 30. dubna 2019

„A co kdybychom je nechali svobodně a demokraticky dělat, co oni uznají za vhodné, a my si svobodně a demokraticky o nich mysleli, co chceme. Proč neustále někdo za ně rozhoduje co je – ‚smutné’ nebo ‚politické’... WTF !?! Nechte to na lidech samotných!“ zareagoval pak v diskusi jeden z diskutérů. „PRO MĚ je to smutné. Vy tomu klidně tleskejte,” odvětil Hřebejk.

„Co demonstrace, ale jak to, že nebylo na titulkách, že se 90ti let dožil dr.Ivan Vyskočil??!! Což není ten opálený pán vyznamenaný panem Prezidentem za moderování, ale jedna z nejvlivnějších a nejinspirativnějších osobností poválečného českého divadla. I Nedivadla! Klobouk dolů!!“ sdělil pak k dalšímu tématu český režisér.

Co demonstrace, ale jak to, že nebylo na titulkách, že se 90ti let dožil Dr. Ivan Vyskočil??!! Což není ten opálený pán vyznamenaný panem Prezidentem za moderování, ale jedna z nejvlivnějších a nejinspirativnějších osobností poválečného českého divadla. I Nedivadla! Klobouk dolů!!

— Jan Hřebejk (@JanHrebejk) 30. dubna 2019

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…