Ján Kuciak se měl zítra ženit. Kriminolog promluvil o vyšetřování novinářovy vraždy

04.05.2018 18:00

Kriminolog Trnavské univerzity Miloš Deset v pátečních Dvaceti minutách Radiožurnálu Českého rozhlasu popsal, jak se posunulo vyšetřování vraždy Jána Kuciaka a jeho snoubenky a jak se od vraždy před dvěma měsíci proměnila slovenská společnost.

Ján Kuciak se měl zítra ženit. Kriminolog promluvil o vyšetřování novinářovy vraždy
Foto: Facebook
Popisek: Zavražděný novinář Ján Kuciak

Novinář Ján Kuciak a jeho snoubenka se měli brzy brát. Místo toho jsou již dva měsíce v nebi. Jak se posunulo vyšetřování jejich kauzy? Miloš Deset konstatoval, že slovenská veřejnost toho zatím moc neví, protože informace pronikají ven z policie jen velmi pozvolna.

„Hovořilo se o nějaké drogové stopě, která se nepotvrdila, i o nějakých dalších verzích, ale žádné informace o tom, jaké verze policie prověřuje, nemáme,“ vysvětlil kriminolog. Domnívám se, že šlo o nájemnou vraždu," přidal svůj názor.

Vražda Jána Kuciaka byla jiná než „obyčejné“ rodinné vraždy, k nimž dochází nejčastěji. Tato vražda byla povedena profesionálně. Vražedná zbraň se nenašla a informace o dalších stopách prý Deset nemá. „Ta vražda byla připravená, pachatel si ji evidentně naplánoval a nezanechal na místě tolik stop, jaké by zanechal jiný pachatel,“ pokračoval v popisu Deset.  

Veřejnost má určité pochybnosti o tom, že vyšetřovatelé dělají vše co mohou. Vzniká sice mezinárodní vyšetřovací tým, ale není jisté, že to občany uklidní. Zvlášť, když se zdá, že za vraždou nemusí stát italská mafie. Rukopis vraždy tomu podle kriminologa neodpovídá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…