Jána Kuciaka prý zabili za 1,8 milionů Kč

01.10.2018 13:50

Slovenský prokurátor prozradil novinářům, že objednavatel vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky zaplatil za usmrcení dvou mladých lidí minimálně 70 tisíc eur, v přepočtu asi 1,8 milionu korun, přičemž 20 tisíc eur padlo na splacení staršího dluhu vraha či vrahů, takže v hotovosti bylo vyplaceno jen 50 tisíc eur. Zprávu přinesla ČTK.

Jána Kuciaka prý zabili za 1,8 milionů Kč
Foto: Facebook
Popisek: Zavražděný novinář Ján Kuciak

Novinář Ján Kuciak a jeho snoubenka byli zavražděni za minimálně 70 tisíc eur, v přepočtu 1,8 milionu korun. Novinářům to prozradil prokurátor, který v zájmu bezpečnosti si nepřál být jmenován. Slovenský generální prokurátor Jaromír Čižnár doplnil, že se možná vedle 4 zadržených osob ocitnou i další lidé. Prozatím prý policie drží samotného střelce, jeho pomocníka, objednavatele vraždy a prostředníka. Někteří ze zadržených už mají tzv. na triku i jiné trestné činy.

„Čižnár označil důkazy proti nim za velmi silné. Objednavatelem vraždy byla podle prokurátora úřadu speciální prokuratury jediná žena mezi obviněnými. Prokurátor ovšem dodal, že není známo, odkud získala peníze,“ napsala ČTK.

Objednavatelkou činu měla být podnikatelka a překladatelka z italštiny Alena Zsuzsová. Ta měla být v kontaktu s kontroverzním podnikatelem Marianem Kočnerem. Podnikatelka si však měla objednat jen smrt novináře. Kuciakova snoubenka byla podle všeho jen náhodnou obětí. Vraždu podle slovenských médií spáchal někdejší policista Tomáš Szabó.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…