Jandáka ve Sněmovně patrně nahradí starosta Valhoda

07.06.2017 17:57

Sociálního demokrata Vítězslava Jandáka nahradí v Poslanecké sněmovně patrně starosta Volyně na Strakonicku Václav Valhoda. Jandák bude členem Rady Českého rozhlasu a na svůj mandát v dolní komoře rezignuje, píše ČTK.

Jandáka ve Sněmovně patrně nahradí starosta Valhoda
Foto: Repro - Česká média
Popisek: Vítězslav Jandák při rozhovoru

Místo něj připadlo poslanecké křeslo senátorovi za ČSSD Karlu Kratochvílemu, jenž byl prvním náhradníkem. Kratochvíle však nabídku odmítl a zůstane v horní komoře Parlamentu ČR. Valhoda je na 90 procent rozhodnutý, že poslanecký mandát vezme, řekl dnes ČTK.

„Jedná se prakticky o čtyři měsíce, než budou volby. Po tu dobu jsem schopný vykonávat souběžně i funkci starosty, které bych se nerad vzdával, jelikož ve Volyni mám spoustu rozdělané práce,“ řekl Valhoda. Dodal, že své definitivní rozhodnutí oznámí osobně Jandákovi.

Jihočeští sociální demokraté mají v Poslanecké sněmovně tři zástupce. Nejedná se o první změnu mandátu v řadách ČSSD z jihu Čech. Na funkci krátce po volbách v roce 2013 rezignoval Jiří Zimola, jelikož vedení strany neakceptovalo, aby hejtmani zároveň byli i poslanci. Zimolu proto nahradila ve Sněmovně Vlasta Bohdalová. Dalším jihočeským zástupcem ČSSD v dolní komoře je bývalý ministr průmyslu Jan Mládek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…