Janka vystřídal v ČSNS 2005 Palša. Spolupráce s Paroubkem může začít

12.11.2011 14:53

Novým předsedou ČSNS 2005 je Stanislav Palša, její dosavadní zastupující předseda. Nahradil tak Karla Janka. Spojenectví s LEV 21 Jiřího Paroubka nyní nic nebrání, navíc bylo i oficiálně odsouhlaseno.

Janka vystřídal v ČSNS 2005 Palša. Spolupráce s Paroubkem může začít
Foto: Martin Kovář
Popisek: Karel Janko chce na sjezd ČSNS

Sjezd ČSNS 2005 provázely nejprve nepokoje, když byl odveden Karel Janko, bývalý předseda strany. Jeho nástupcem se podle očekávání stal Stanislav Palša, jeho dosavadní zástupce.

Nyní delegáti na sjezdu schválili sloučení se stranou Jiřího Paroubka LEV 21. Proti tomu právě expředseda Janko tvrdě vystupoval. Paroubek chce podle něj stranu ukrást a znásilnit. Má ve straně i několik zastánců, je jich ale stále málo.

Související: Policejní zásah na sjezdu ČSNS. Vyloučený Janko narazil na ochranku

Janko chtěl na sjezdu i vystoupit, protože se obrátil na soud kvůli svému odvolání z postu předsedy. Ten stále ještě nerozhodl, a tak má exšéf socialistů za to, že má právo se sjezdu účastnit.

"Nechtěli mě pustit do sálu, protože zkrátka moc vím, o Paroubkově bandě a jeho metodách v Ústeckém kraji, a oni to nechtějí slyšet. Nakonec jsem se tam prodral i za cenu násilí," uvedl Janko pro ParlamentníListy.cz. „Příslušníci (policie) po mně chtěli, abych podal vysvětlení, tak jsem jim to v jídelně vysvětlil, oni mi dali za pravdu a já jim na oplátku slíbil, že se do sálu už nevrátím, žádná pokuta nebyla," dodal.

Čtěte také:

reklama

autor: pan

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…