Janu Zwyrtek Hamplovou odvezla ze Senátu záchranka

01.12.2022 15:20 | Ze sítí

Senátorce Janě Zwyrtek Hamplové se udělalo dnes na neformálním jednání výboru nevolno. Podle informací Deník N ji odvezla rychlá záchranná služba.

Janu Zwyrtek Hamplovou odvezla ze Senátu záchranka
Foto: archiv
Popisek: Jana Zwyrtek Hamplová

Podle mluvčí záchranné služby Jany Poštové, 56letá žena měla poruchu vědomí. Při příjezdu lékaře a záchranné služby byla při vědomí, dodala Poštová s tím, že během transportu do nemocnice byla mimo ohrožení života.

Mluvčí Senátu Jana Hartmanová následně potvrdila, že se skutečně jednalo o Zwyrtek Hamplovou. „Je na ošetření, ale bude v pořádku," podotkla následně pro Parlamentní listy senátorka Daniela Kovářová.

Později senátorka z nemocnice na svém Facebooku sdělila, že je v pořádku, musí si pouze odpočinout. Do Senátu prý vzhledem k důležité agendě šla, i když se už ráno necítila nejlépe. Poslední roky intenzivní práce si podle ní vybraly daň na jejím zdraví.

Nevolnosti Zwyrtek Hamplové předcházela dnešní schůze Senátu, kdy se schvaloval výcvik vojáků Ukrajiny na území Česka. Hamplová - společně se senátorkou Danielou Kovářovou - byla proti. „Máme na to peníze?“ tázala se Hamplová. „Nemáme. Přesto jednáme tak, jako bychom měli pořád kde brát,“ odpověděla si.

„První otázkou je, zda si občané České republiky přejí, abychom pro tento návrh zvedli ruku. Hovořím zejména o té části, kde umožňujeme výcvik ukrajinských vojáků na našem území. To si musí každý z nás zodpovědět sám,“ hovořila také Zwyrtek Hamplová s poukazem na svědomí senátorů.

„Druhou otázkou je, zda je tento návrh v souladu se zájmy České republiky, pokud jde o její aktuální bezpečnost a bezpečnost v následujících letech,“ pokračovala zmínkou o nevyhnutelné podmínce při každém hlasování Senátu i Parlamentu, která je daná zákonem. Každý si ji ale evidentně vykládá jinak. 

„Třetí otázkou, kterou bychom si měli všichni před hlasováním o tomto návrhu odpovědět, je, zda tento návrh odpovídá významu České republiky v rámci mezinárodních vztahů, tedy míra zapojení České republiky do jakéhokoliv válečného konfliktu aktuálně do konfliktu mezi dvěma velkými zeměmi, kterými jsou Rusko a Ukrajina, do kterého zasahuje další světová velmoc – USA, zda taková míra zapojení naší země do tohoto válečného konfliktu, včetně výcviku vojáků státu, který není členem NATO, přímo na našem území, odpovídá faktickému vlivu a významu České republiky na mezinárodní světové scéně, nebo jestli sami dobrovolně nepřijímáme roli téměř účastníka této války, zatímco ostatní země včetně velmocí jsou uvážlivější, zdrženlivější a brání se siláckým prohlášením,“ dodala také mimo jiné Hamplová.

Svým vystoupením pohoršila ministryni obrany Janu Černochovou a senátora Václava Lásku, který ji označil za „hlásnou troubu ruské propagandy“. 

Ta následně pro ParlamentníListy.cz na jeho slova reagovala po svém a s poukazem na chybějící intelekt.

„Na pana Lásku už nereaguji. Jeho styl urážek a lží je mi cizí, a jeho výklad, že kdo hájí české zájmy, je hlásná trouba ruské propagandy, je obyčejně hloupý. A kde je intelektové vakuum, nemá význam se přít…“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Paní senátorko, dávejte na sebe pozor, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseBill Pilgrim , 01.12.2022 16:46:02
Potřebujeme vás, jste jedna z mála hlasů zdravého rozumu v současném parlamentu. A z blbů jako je Láska si nic nedělejte. Koneckonců jste to řekla přesně.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…