Jarolím nebude ve volbách kandidovat za VV. Ze strany ale neodchází

06.08.2012 21:19

Místopředseda Věcí veřejných Tomáš Jarolím bude v krajských volbách kandidovat za společenství Nespokojení občané. Prý je bližší jeho založení aktivisty. Z VV ale zatím nehodlá odcházet.

Jarolím nebude ve volbách kandidovat za VV. Ze strany ale neodchází
Foto: tan
Popisek: Tomáš Jarolím

„Pokud mi to dnes schválí grémium VV, pak budu kandidovat na kandidátce Nespokojení občané! jako lídr kandidátky,“ odpověděl na dotaz čtenáře ParlamentníchListů.cz Tomáš Jarolím.

Jako důvod, proč nekandiduje za svou „domovskou“ stranu“ uvedl, že Věci veřejné nenominovaly z klubu dostatek kvalitních kandidátů. V Ústeckém kraji tak nebudou mít kandidátku vůbec.

„Naopak společenství Nespokojení občané je blízké mému založení aktivisty a mé minulosti. Na jinou kandidátku bych nešel. VV neopouštím, považuji věrnost i ve zlém za ctnost. Když oddávám jako zastupitel, říkám snoubencům, že nemají hned všechno zahodit při prvních potížích,“ odmítl, že by prchal z VV.

Podle Jarolíma kandidatura za aktivisty ještě nemusí znamenat odchod z VV. „Šel jsem do politiky něco změnit a je mi jedno zda na kandidátce Věcí veřejných nebo kandidátce nezávislé. Pro mne je důležitý cíl a společenství lidí okolo mne, ne jak se jmenují. Obojí pak musí mít jasnou ideu. Komentovat cokoliv dalšího je teď bezpředmětné a zbytečné!“ stojí v jeho prohlášení.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…