Jaromír Jágr na Hrad! Raději nechtějte vědět, kdo to navrhl

18.05.2015 22:04

Jiří Vyvadil, bývalý senátor a dnes šéf spolku Přátelé Ruska v České republice, objevil svého favorita na post prezidenta. V minulosti o prezidentské kandidatuře uvažoval (při popichování svých odpůrců) sám, nyní ale národu doporučuje úplně jiného kandidáta.

Jaromír Jágr na Hrad! Raději nechtějte vědět, kdo to navrhl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Inspiroval jej k tomu text v Lidových novinách, kde se komentátor Zbyněk Petráček s nadsázkou vyslovil pro prezidentskou kandidaturu hokejisty Jaromíra Jágra. Komentátor poznamenal, že Jágrova jediná nevýhoda je, že není sečtělý (ale dodal, že to je jedno, protože současný prezident toho sice za život přečetl mnoho, ale zjevně už si z toho ledacos nepamatuje – pozn. red.).

Podle Vyvadila však redaktor hokejovou hvězdu zjevně podceňuje, když jej hodnotí jen prizmatem své kavárenské jednostrannosti. Jágr je totiž podle něj mnohem pestřejší osobností. A právě to by bylo jeho hlavní výhodou. „Ten, kdo by bezezbytku zastával názory Lidových novin, Mladé fronty či Práva šanci v této zemi mít nemůže. A už vůbec ne kandidáti navržení Bakalovým trustem typu Pavel, Pánek, Halík atd.,“ vysvětluje advokát. Tentokrát však prý zřejmě omylem přišli v Lidových novinách s dobrým tipem.

„Je nepochybné, že Jaromír Jágr je nejen skvělý hokejista, ale nesmírně hluboce přemýšlivý člověk,“ myslí si Vyvadil. Připomíná, že Jágr celou kariéru nosí na dresu symbolické číslo 68, ale přesto se dokázal stát hluboce věřícím pravoslavným křesťanem a mimo jiné se šel pomodlit s Nočními vlky k památníku ruských osvoboditelů na Olšanech. Tohoto gesta smíření by podle Vyvadila čeští rusofobové schopni nebyli.

Celý Vyvadilův text ZDE

„Když se konala olympiáda v Soči a byla snaha USA vyvolat obavy před útoky islamistických bojovníků z Kavkazu, pronesl stručně, že si je jist, že Putin bezpečnost zabezpečí,“ připomíná advokát a dodává, že po olympiádě neváhal zklamaným novinářům dolujícím negativa říct, že tak krásnou olympiádu v životě nezažil.

Kromě toho Jágr vždy mluvil o tom, že se na závěr kariéry chce vrátit domů, ačkoliv by nemusel. „Nikdy jsem nebyl zblázněný sportovní fanoušek. A Jaromíra Jágra si hluboce vážím. Má hloubku. A byl by jednoho dne dobrým prezidentem,“ tuší Jiří Vyvadil.

ParlamentníListy.cz k tématu „Jágr na Hrad“ oslovily i Andreje Babiše, jemuž Jágr v minulých volbách pomáhal s kampaní, byl by tedy jeho přirozeným partnerem. Ministr financí by to prý ale hokejové hvězdě rozmlouval.

„Jarda Jágr se do politiky nehodí. Byl by z toho otrávenej. Jeho posláním je hokej,“ uvedl Babiš. Podobně se vyjádřil i mediální analytik Jiří Mikeš: „Nemyslím si, že by byl takový hlupák, aby šel do politiky,“ řekl. Podle něj Jágr se zkušeností ze zahraničí ví, jaká jsou úskalí politiky, a sport mu bohatě stačí. Navíc by mu to podle Mikeše zakázala i rodina, která dobře ví, jaký je v české politice „mazec“.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…