Jaroslav Bašta přichází s vlastní teorií, proč Brusel vítá imigranty. Velmi barvitou

24.04.2016 7:21

Jaroslav Bašta, bývalý velvyslanec v Rusku a na Ukrajině, podle vlastních slov prožil značnou část svého profesního života tím, že před svými nadřízenými či kolegy vyvracel řadu konspiračních teorií. Časem ale získal k tomuto žánru jistý respekt, takže se v komentáři pro PrvníZprávy.cz vymyslel vlastní konspirační teorii. O tom, proč se Brusel ve vztahu k muslimskému stěhování národů chová tak, jak se chová. Je to opravdu barvitá teorie.

Jaroslav Bašta přichází s vlastní teorií, proč Brusel vítá imigranty. Velmi barvitou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Bašta

„Konspirační vysvětlení tohoto nepochopitelného jevu je prosté – Evropskou unii ovládla salafistická sekta konvertitů k Islámu, která ve spolupráci s Islámským státem připravuje konec světa. Stačí se blíže podívat na jednotlivé aktéry: předseda Evropského parlamentu Martin Schulz svým vzhledem, jednáním, vzděláním a slovníkem více odpovídá profilu typického džihádisty než evropskému politikovi. Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker se svou minulostí premiéra země, která masově umožňovala vyhnout se placení daní, by svou konverzí k islámskému náboženství mohl činit pokání. Evropskému „prezidentovi“ Donaldovi Tuskovi tento politický kurz nejspíše poradila jeho žena, protože islamisté jsou nepřáteli Rusů," uvažuje Bašta.

Celý komentář naleznete zde

Ve správné konspirační teorii nesmí podle autora chybět ani žena - v tomto případě německá kancléřka Angela Merkelová. Ta prý v mládí sledovala film Angelika a Sultán, což ji zřejmě ovlivnilo. Svého vlastního sultána možní našla v tureckém prezidentu Erdoganovi, kterému nadbíhá. Tak to vidí konspirátor Bašta.

Nejhorší na tom všem je, že sebešílenější konspirační teorie jen těžko dokážou popsat realitu. Autor nikoli poprvé srovnává dnešní situaci s pádem Říše římské. Po tomto bodu zlomu trvalo Evropě tisíc let, než se vzpamatovala, takže by všichni čtenáři měli být trpěliví. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…