Jasná čísla: Babiš drtí, Okamura stoupá. TOP 09 stop. Lidovci stop. STAN také stop

01.10.2019 15:33

Centrum pro výzkum veřejného mínění zveřejnilo nový průzkum. A příznivce hned tří stran nepotěší. STAN, lidovci a TOP 09 by se podle něj nedostali do Parlamentu. Babiš stále drží na 30 %. A ČSSD v něm má více, než jí dvoje minulé volby nadělily. Zato Trikolóra se nesetkala s důvěrou.

Jasná čísla: Babiš drtí, Okamura stoupá. TOP 09 stop. Lidovci stop. STAN také stop
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Andrej Babiš a Tomio Okamura

S třiceti procenty, které mu přisuzují i jiné průzkumy, vede stále Andrej Babiš a jeho hnutí ANO. Druhé místo drží Piráti s 13 %. Jsou těsně následováni ODS, která má v preferencích 12 %. Následuje ČSSD s 9,5 procenty, které průzkum přisuzuje výsledek vyšší, než dosáhla v parlamentních volbách, o evropských volbách ani nemluvě. KSČM má pak 8,5 %, což ji staví na stejnou úroveň s SPD. A následují tři další parlamentní strany, které by ovšem, pokud by se predikce z průzkumů potvrdily, parlamentními být přestaly. KDU-ČSL a STAN by získaly 4,5 %, TOP 09 dokonce pouhá 4 %. Průzkum také nedává velké naděje Trikolóře Klause mladšího, která by získala 2 % hlasů. Průzkum uzavírají Zelení s 1%.

Podle časového srovnání si hnutí ANO lehce polepšilo. Naopak ODS a Piráti si dle CVVM pohoršily, zatímco levicové strany a SPD si polepšily.

  • Celý průzkum ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…