Jdi k čertu! Dohra rezignace Jiřího Zimoly, z překvapivé strany

08.11.2018 14:33

Analytik Štěpán Kotrba se z pozice dlouholetého člena KSČ, KSČM a sociální demokracie vyjadřuje k politickému dění. Tentokrát nenechal nit suchou na Jiřím Zimolovi. Svým odchodem z postu 1. místopředsedy ČSSD prý Zimola ničeho nedosáhne. Kolegové od něj možná čekali, že se zachová jako rváč, ale on se podle Kotrby jednoduše vzdal.

Jdi k čertu! Dohra rezignace Jiřího Zimoly, z překvapivé strany
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Statutární místopředseda ČSSD Jiří Zimola.

Po volební katastrofě ze sněmovních volbách, kde ČSSD jen taktak přelezla 7 procent hlasů, strana změnila vedení. Šéfem strany se stal Jan Hamáček a jeho prvním zástupcem Jiří Zimola. Prezident Miloš Zeman, jenž býval sám předsedou sociální demokracie a premiérem za tuto stranu, s tandemem vyjádřil spokojenost.

Anketa

Chcete společnou armádu EU, po které volá Emmanuel Macron?

6%
94%
hlasovalo: 19546 lidí

Několik měsíců tento tandem pracoval, ale 7. listopadu 2018 se všechno změnilo. Jiří Zimola předstoupil před novináře a oznámil, že odchází z postu 1. místopředsedy strany. Svůj krok prý oznámil jak Janu Hamáčkovi, tak současnému prezidentovi Miloši Zemanovi. Hamáček přesto vyjádřil nad Zimolovým počínáním údiv.

Analytik Štěpán Kotrba Zimolův krok tvrdě odsoudil. Na sociální síti Facebook napsal, že z pozice 1. místopředsedy dříve silné strany mohl promlouvat k novinářům, média o jeho názory projevovala větší zájem. Teď je Zimola jen jedním z mnoha členů strany a své názory může vykládat především manželce.  

„Z pozice 1. místopředsedy mohl formulovat odpovědi na otázky každodenní politiky. Z pozice nikoho to může říkat tak akorát své manželce. Z pozice 1. místopředsedy mohl korigovat úlety jiných, spolu formulovat program ČSSD. Dnes se ho už nikdo na nic nebude ptát. Proč také? Je nikdo a nikdo už zůstane. Ano, subalterním přitakáváním si neušpinil ani límeček od košile. Ale fintivého seladona nikdo ve funkci nečekal. Neúnavného rváče s výdrží čekali všichni, kterým ještě na osudu sociálně demokratických idejí záleží. Pan Nikdo ať jde k čertu. Předešel Hamáčkovu a Pocheho ČSSD o několik měsíců,“ napsal Kotrba na sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…