Jdu do toho! Jan Švejnar je odhodlán znovu kandidovat proti Zemanovi

03.06.2016 7:13

V roce 2013 ekonom Jan Švejnar oznámil, že do první přímé volby prezidenta nevstoupí. Pro rok 2018 už to ale bude jinak. „Jdu do toho,“ oznámil ekonom. Tedy, pokud bude Miloš Zeman zemi i nadále obracet na Východ.

Jdu do toho! Jan Švejnar je odhodlán znovu kandidovat proti Zemanovi
Foto: cssd.cz
Popisek: Jan Švejnar

„Pokud by to Zemanovi zdraví dovolilo a znovu by kandidoval a pokud by toto otáčení na Východ pokračovalo a byly zpochybňovány demokratické principy, ano, pak bych byl připraven vyzvat současného prezidenta k souboji. Není neporazitelný,“ potvrzuje Švejnar v pátečních Lidových novinách případný zájem o kandidaturu.

V tuto chvíli však považuje za důležité vyburcovat občany mladší padesáti let, aby v krajských a sněmovních volbách projevili svůj názor. Teprve po nich se uvidí, co bude dál. Ekonom si také hodlá rozmyslet, zda do případného klání půjde s podporou politické strany, nebo raději jako občanský kandidát.

Sluší se připomenout, že před prezidentskou volbou roku 2013 si Jan Švejnar nestál v průzkumech špatně. Obsazoval třetí příčku v žebříčku nejpopulárnějších kandidátů za Janem Fischerem a Milošem Zemanem. V jistou chvíli se však rozhodl odstoupit, protože by podle vlastních propočtů nezískal dost peněz na kampaň z transparentních zdrojů.

O pět let dříve svedl Jan Švejnar bitvu s Václavem Klausem na půdě Poslanecké sněmovny. Tento politický boj profesor působící ve Spojených státech prohrál poté, co podle serveru Aktuálně.cz Klause podpořil jeho budoucí nástupce Miloš Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…