Je jen jeden národ! Šlachta představil hnutí Přísaha

27.01.2021 11:57

Bývalý policejní šéf Robert Šlachta oznámil vstup do politiky. Zakládá hnutí Přísaha, půjde s ním do podzimních voleb. Chci spravedlivé Česko, řekl.

Je jen jeden národ! Šlachta představil hnutí Přísaha
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta

„60 vteřin klipu, pro mě to bylo 30 let života,“ začal Šlachta po odvysílání svého klipu, v němž jde krajinou a shrnuje svůj život. „Vím přesně, na co teď myslíte. Proč se bývalý polda rozhodl jít do politiky? Rozumím vám. Vím přesně, co chcete říct. Mnozí si myslí, že politika je smutný cirkus, většina lidí si myslí, že je to totální bahno. Nechci to nikomu vymlouvat. Plně si uvědomuji vážnost situace, ve které se všichni nacházíme. Naše země je uprostřed zákeřné krize,“ popsal Šlachta, že reakcí naší společnosti je apatie, smutek, nedůvěra ve stát. „Stáhli jsme se všichni do sebe, do svých rodin. Na stát už se nespoléháme,“ poznamenal.

Anketa

Má Česko nakoupit a využívat ruskou vakcínu Sputnik V?

93%
7%
hlasovalo: 25533 lidí

On sám to podle svých slov nechce akceptovat, protože už 30 let pracoval pro stát a snažil se, aby spravedlnost platila pro všechny. 

„Lidé nyní dostávají nepřehledná nařízení, ohýbání pravidel pro vyvolené a vakcíny ještě pro vyvolenější,“ sdělil Šlachta, který ve své práci čelil grázlům. „Nikdy za celých 30 let jsem ale neuhnul. Nikdy jsem neudělal nic, o čem jsem nebyl přesvědčen, že to udělat musím. Za svůj každý krok jsem vždy přebíral plnou odpovědnost, a tak to chci dělat i nadále,“ zmínil také Šlachta.

„Jsem rád, že se na mě lidé obracejí. Ale zároveň si uvědomuji, že to není správně. Žádný Šlachta nemá řešit tyto problémy lidí, má to řešit stát,“ dodal. „Chci spravedlivé Česko a jdu do politiky. Zakládám politické hnutí, bude se jmenovat Přísaha,“ podotkl, že chce kandidovat již nyní v podzimních sněmovních volbách.

„Vyzývám všechny lidi, aby se ke mně připojili, jako sympatizanti, kandidáti, odborníci, dobrovolníci a další,“ vyzval své příznivce. Ukázal také ty, kteří se k němu už přidali – a to prostřednictvím obrazovky, k níž se připojili. „Já jsem se rád bavil s lidmi na ulici, nechtěl jsem sedět v kanceláři. Tak to bude i teď. Přišel jsem na bezpečné způsoby, jak se s vámi setkávat. První jsou drive-in debaty – nechali jsme se inspirovat autokiny. První debata bude už zítra v Pasohlávkách u Brna a budu rád, když na ni dorazíte,“ poznamenal Šlachta a uvedl, že spouští i nový web www.prisaha.cz. Bude také sbírat podpisy pro založení hnutí, jichž je potřeba 1000. Zvolil opět formu drive-in.  

Šlachta se dle svých slov chce specializovat na ekonomickou trestnou činnost, ochranu veřejných financí. „Nikdo se mocným nekouká přes prsty, zvlášť teď. Chci také, aby se policie odstřihla od jakéhokoliv politického tlaku. Aby mohla dělat svoji práci a aby nikdo nebyl nedotknutelný mimo zákon. Chci obnovit specializované policejní útvary. Chci zamezit odchodu šikovných lidí ze státní správy. Chci, aby se konečně přijal zákon o lobbingu,“ dodal. „To, že tady máme covid, neznamená, že všechny ostatní problémy zmizely,“ dodal.

Odmítá řeči o rozděleném Česku. Podle něj není konzervativní a liberální Česko, staré ani mladé Česko. „Je jeden český národ, ve kterém lidé věří na poctivou práci a stejný metr všem,“ sdělil Šlachta, jenž odmítá, že by byl pravicové či levicové hnutí. „Jsme hnutí spravedlivého středu. Jsme hnutí, které nechce zvyšovat daně živnostníkům. Jsme hnutí, které chce dostupnou zdravotní péči pro naše občany. Zároveň jsme hnutí, které bude velmi důsledné v řešení migrace. To je spravedlivý střed,“ sdělil. 

„Nestojí za mnou žádný podnikatel, žádný miliardář. Ani já nejsem žádný miliardář. Vzal jsem si půjčku. Půjčku na to, aby za tím byly moje peníze. Nechci, aby mě někdo vlastnil. A za tyto peníze se budu ucházet o hlasy voličů,“ řekl. 

Do boje s ním jde mimo jiné Tomáš Sochr, dlouholetá pravá ruka Šlachty. Dále představil Jaroslavu Pauchovou, která se dlouhodobě zabývá sociální problematikou, exdetektiva Jiřího Komárka, podnikatelku a právničku Evu Gajdošík či plukovníka Jaroslava Pelce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…