Je suis musulman! Jsem muslim, napsal lidovecký politik

21.08.2015 12:10

Křesťanský demokrat z Brna David Macek rázně zareagoval na útok vandalů proti zdejší mešitě. V duchu solidarity s časopisem Charlie Hebdo na sociální síti Facebook napsal: Je suis musulman!

Je suis musulman! Jsem muslim, napsal lidovecký politik
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Brněnská mešita je bez oken, vytloukli je vandalové. I tak může vypadat vztah části české společnosti k vyznavačům islámu a brněnského lidovce Davida Macka to rozčiluje. „Je suis musulman! Tohle mi vadí úplně stejně, jako kdyby šlo o kostel nebo synagogu. A v téhle době zvlášť,“ napsal Macek.

V diskusi pod tímto příspěvkem se politik dočkal ocenění svého postoje, ale také kritiky. Z řad zastánců např. zaznělo, že se musíme zastat muslimů. Jestliže je totiž necháme na pospas nenávistným útokům, nikdy nevíme, kdo bude jejich další obětí. Padl i příklad nacistického Německa, kde byli sice hlavním terčem nenávisti Židé, ale zdaleka nebyli jediní.

Politikovi však také jeden z diskutujících připomněl vystoupení Macka v České televizi z roku 2010, kde prohlašoval, že si naše společnost musí položit otázku, zda chceme v budoucnu stavět spíše na křesťanských nebo muslimských hodnotách. Macek se jednoznačně stavěl za zachování křesťanských hodnot v naší zemi.

Na svých slovek by prý Macek neměnil nic ani po pěti letech, ale to neznamená, že je správné napadat vyznavače jiné víry a jejich svatostánky.

Macek doslova napsal:

"Je suis musulman!" Tohle mi vadí úplně stejně, jako kdyby šlo o kostel nebo synagogu. A v téhle době zvlášť.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…