Je to fakt zlé: Obří německá firma v Čechách zakázala zaměstnancům, aby si kvůli koronaviru podávali ruce se zákazníky

28.02.2020 9:56

Panika spojená s koronavirem začíná zasahovat do běžných životů. Kromě skutečnosti, že lidé vykupují trvanlivé potraviny, se na ParlamentníListy.cz obrátili dva zaměstnanci strojírenského gigantu, kteří nás v pátek ráno informovali o nově zavedené interní směrnici. Společnost, o kterou jde, ovšem jmenovat nesmíme. Identitu zaměstnanců však známe a směrnici jsme rovněž viděli.

Je to fakt zlé: Obří německá firma v Čechách zakázala zaměstnancům, aby si kvůli koronaviru podávali ruce se zákazníky
Foto: fnplzen.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Plzeň

Anketa

Bojíte se koronaviru?

39%
61%
hlasovalo: 9794 lidí
„Přišlo nám, jelikož vstupujeme do běžného kontaktu se zákazníky, že se nesmí podávat ruce," uvedl jeden z pracovníků tohoto proslulého koncernu. Důvod? Koronavirus. „Dokonce nám bylo doporučeno, abychom si nepodávali ruce i mezi sebou, řeší se, jak se má člověk chovat, když se vrátí z postižených oblastí a podobně," sdělil náš zdroj z tohoto strojírenského koncernu. Oficiálně ovšem tuto informaci tiskový odbor potvrdit nechce, zjevně z důvodu šíření paniky.

Opatrnost je prý na místě, ale hlavně žádnou paniku, prosí na dálku čeští hygienici. K nim se přidal také šéf vlády nebo ministr zdravotnictví. V posledních dnech prostřednictvím médií uklidňují obyvatele republiky, že žádné vysoké riziko nehrozí.

Němečtí vládci strojírenského koncernu ovšem mohou vycházet z tamní situaci. Německý ministr zdravotnictví Jens Spahn totiž prohlásil, že země se ocitla na prahu epidemie koronaviru. V této souvislosti vyzval nemocnice a zdravotnický personál, aby připravil a prověřil své pandemické plány.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…