Je to kampaň, slyšel Veselovský od senátora - lékaře. A pak se citoval Jára Cimrman

16.11.2018 19:02

Senátor ANO Ladislav Václavec se zastal svého stranického šéfa Andreje Babiše. „Jsem rád, že máme premiéra, který je pracovitý a dělá pro tuto zemi. Je pevný i ve svých názorech,“ sdělil jasně Václavec.

Je to kampaň, slyšel Veselovský od senátora - lékaře. A pak se citoval Jára Cimrman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor za hnutí ANO Ladislav Václavec

„Premiér má pořád stejný názor, nechce odstoupit. Celé je to kampaň, která začala Čapím hnízdem a nyní pokračuje tou nešťastnou reportáží,“ nechal se slyšet Václavec. Moderátor Martin Veselovský na serveru DVtv.cz se jej následně několikrát zeptal, zda to skutečně považuje za kampaň. „Ano,“ podotkl Václavec.

Anketa

Co soudíte o Miroslavu Kalouskovi?

hlasovalo: 43933 lidí

Původní text ZDE.

„Věřím policii, státním zástupcům, nevěřím ale těm pořadům, které byly natočeny paní Slonkovou,“ sdělil Václavec, jenž hlasoval v Senátu proti tomu, aby premiér Andrej Babiš skončil v čele země. „Pan premiér je dobrý premiér. Pokud je vinen, tak jej soud odsoudí,“ dodal Václavec. Následně opětovně zopakoval, že je proti Babišovi vedena kampaň. On sám by byl spokojenější, kdyby policie sdělila své obvinění až po volbách.

Veselovský se pak Václavce ptal, zda přemýšlel nad tím, proč Babiš poslal svého syna s Petrem Protopopovem na Krym. „Zažil jsem hodně lidí, co má schizofrenii a ti lidé se potřebují dostat z místa, ve kterém žijí,“ podotkl Václavec. „Neznám ty okolnosti celého případu,“ dodal pak k podrobnostem vyvezení Babiše juniora na Krym. „Určitě bych hledal místo, kde ten nemocný syn nebude vyrušován novináři,“ pozastavil se pak Václavec také nad morálkou novinářů. Podle jeho slov Babiš junior na něj působí jako psychicky nemocný.

„Jako chirurg odhadnete, že je člověk psychicky nemocný?“ ptal se následně Václavce Veselovský. „Ano. To se někdy stává i v poradnách,“ odvětil Václavec. „Cimrman říkal, že člověk se stihomamem může být pronásledovaný,“ pokračoval pak také Václavec. „Budeme v tak závažné kauze zmiňovat Cimrmana?“ pozastavil se Veselovský. „Závažnou kauzu z toho děláte vy novináři,“ dodal Václavec.

„Je to živá kauza a neměli by se o ni zajímat novináři, ale orgány činné v trestním řízení,“ zmínil dále Václavec. Novináři podle něj udělají reportáž s duševně nemocným člověkem, na základě kauzy jsou pak lidé na Václavském náměstí či Senát rozhoduje o tom, že by Babiš měl odstoupit. „Novináři, kteří toto spustili, by měli být potrestáni. Za to, že překročili svůj kodex,“ dodal. „Novináři by neměli zneužívat duševně nemocné lidi k reportáži,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…