Je to tady! Klaus ml. odhalil plány. A vyzývá své voliče

08.04.2019 21:09

Poté, co vedení ODS vyloučilo ze strany poslance Václava Klause mladšího, každého zajímalo, jakým směrem se bude jeho politická kariéra ubírat dál, zda zamíří do jiné strany, či založí vlastní. A nyní už je jasno. V rozhovoru v pořadu Epicentrum na serveru Blesk.cz prozradil, že do podzimu plánuje založit svůj vlastní politický subjekt, se kterým chce kandidovat v nadcházejících krajských a sněmovních volbách v roce 2021.

Je to tady! Klaus ml. odhalil plány. A vyzývá své voliče
Foto: screen: ČT24
Popisek: Václav Klaus mladší při svém vystoupení v Poslanecké sněmovně

Poslanec Václav Klaus a ODS je již pár týdnů minulostí, poté, co jej občanští demokraté vyloučili ze strany, však narazili ve školském výboru, neuspěli totiž s požadavkem na jeho odvolání z čela tohoto výboru. „Prosím vás, já už jsem si vyslechl snad sedmadvacet vyjádření pana Bendy, Němcové, Stanjury a Fialy a různé psychoanalýzy mé osoby, mně je to úplně lhostejné,“ mávl nad jejich výroky rukou Klaus junior.

Anketa

Chcete, aby Václav Klaus ml. šel do sněmovních voleb s vlastní politickou stranou?

92%
8%
hlasovalo: 15851 lidí

Nechtěl upřesnit, koho přesně myslel, když hovořil o zasloužilých funkcionářích, kteří jej v ODS nenáviděli od té doby, co tam „vlezl“. „Strana je ovládána lidmi, kteří to dotáhli z třiceti procent na šest, každý si je v poslaneckém klubu dokáže snadno identifikovat. Občanská demokratická strana je minulost,“ podotkl Klaus mladší a zmínil, že s řadou členů má skutečně v plánu v budoucnu spolupracovat.

Nyní se prý primárně zaměřuje na svou budoucnost. „Jsou ještě politické strany, které mi jdou vyloženě ideově naprosto naproti, čili celé mé konání do budoucna není vymezování se vůči ODS, ale hájení nějakých hodnot a snaha o úspěch vlastního subjektu,“ zdůraznil poslanec.

Uvědomuje si prý, že velkou sílu měl vždy v tajných volbách a zejména když se týkaly celé veřejnosti. Chce se obrátit ke svým voličům, kteří jej v roce 2017 zvolili do Poslanecké sněmovny. „Logicky to je můj postup, kterým musím jít. Nějaké doprošování se nějakých politických šéfů nebude má cesta, ale bude to právě cesta obrátit se k lidem,“ upřesnil.

Vyvstala tak otázka, zda by se k lidem obrátil právě s prosbou, aby mu podepsali archy ke vzniku nové politické strany, ve které by se sám angažoval. Podle svých slov doufá, že ještě budou všeobecné a tajné volby. „Budou krajské volby a celostátní v roce 2021 a tam se na tom chci rozhodně podílet se svou vlastní stranou,“ uvedl rezolutně.

Nedokáže si prý představit, s jakým jiným politickým subjektem by se na těchto volbách nějak podílel. „Do jiného politického subjektu ve Sněmovně já rozhodně vstoupit nehodlám. Cítím silnou podporu občanů, učitelů i veřejnosti. Něco takového je proto namístě,“ sdělil a dodal, že nyní už nedělá nic jiného, než že mluví s lidmi, protože jeden problém jsou samozřejmě částečně peníze, ale daleko větší problém je, že nejsou lidi.

„Chci postavit svůj tým plný skutečných expertů na jednotlivé oblasti života, aby si to lidé mohli spojit s nějakými myšlenkami a lidmi. Potřebuji lidi, kteří se postaví před reflektor, až to budeme oznamovat,“ řekl s tím, že se na ně pak samozřejmě snese velký drobnohled toho, co jsou, co dělají, co chtějí a odkud jsou.

„A samozřejmě chci udělat krajskou strukturu, abychom skutečně byli v regionech,“ pokračoval v odhalování svých představ a ambicí Klaus mladší. „Já to vnímám tak, že tam musí být ten hospodský na té vesnici, nebo trenér fotbalistů, aby nesli ten étos. Obrátit se k lidem, tedy myslím skutečně až do těch vesniček,“ podotkl.

Celý rozhovor ZDE.

Právě poslanec ODS Marek Benda v jednom z předchozích dílů pořadu Epicentrum prohlásil, že nevěří, že by Klaus mladší založil nějakou další politickou stranu. „Nemám ambice komentovat vejšplechty kohokoliv ani poslance Bendy,“ řekl jasně a dodal, že kdyby se vrátil k historii, tak jeho otec kdysi dávno zachránil pidistraničku, která měla pár členů, a pana Bendu staršího i mladšího vytáhl právě do ODS a politiky.

„Nebaví mě komentovat žádné věci, které se skutečně netýkají lidí a jejich starostí,“ uvedl Klaus mladší. „Takže slibuji, že do mých padesátých narozenin, které mám v září, zhubnu pět kilo a dám si novou stranu, v jejímž čele budu chtít stát. Tak nějak to asi bude,“ shrnul poslanec Václav Klaus mladší.


 


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…