Je to tady: První případ muslimů, kteří tyranizují obyvatele pražských Vršovic. Z toho svědectví se opotíte

28.06.2017 12:34

Na ParlamentníListy.cz se obrátili hned dva obyvatelé Prahy 10, kteří dlouhá léta žijí v blízkosti tamního Edenu. Přesnou adresu, ačkoli ji známe, zveřejňovat nebudeme kvůli obavám našich zdrojů. Důvody tohoto strachu poznají čtenáři vzápětí.

Je to tady: První případ muslimů, kteří tyranizují obyvatele pražských Vršovic. Z toho svědectví se opotíte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Na naši redakci se obrátila jedna z žen, která podle svých slov už delší dobu „bojuje“ s hlukem a jistou nadřazeností Arabů, kteří se usadili kousek od jejího bytu. „Jsou to skupinky po čtyřech až šesti lidech. Dělají výrazný hluk, ačkoli je to dopoledne tišší, s odpolednem hluk přidává na obrátkách. Tito lidé, kteří se nikdy neuhnou ani ženě na chodníku, obvykle hulákají na holky, které stojí na zastávkách. Jde z nich skutečně strach,“ svěřila se jedna z našich čtenářek. Říkejme jí paní Dana.

Její svědectví vzápětí potvrdila i mladší pisatelka Dominika. „Když jsem šla do Tesca u Edenu, stáli tam a řekla bych, že tam stojí pravidelně, a jedli pistácie. Stáli prostě u toho obchodu s ořechy, jedli pistácie a všechny ty skořápky házeli na zem. Nikdo z kolemjdoucích si jim nedovolil nic říct, protože jsme se báli. Bála jsem se já, ale určitě i další,“ uvedla pro ParlamentníListy.cz svůj nepříjemný zážitek s Araby.

O koho přesně jde, na to je těžké odpovědět. „Jsou to mladí lidé, vesměs kolem pětadvaceti let, pouze mladíci. Podle mého názoru nemohou pracovat, jelikož na té ulici jsou k vidění pravidelně a musí na ně logicky narážet každý, kdo tady bydlí, tak jako já,“ přibližuje paní Dana svou neblahou zkušenost. Hluk, nadávky, alkohol a cigarety jsou prý na denním pořádku. „Nerozumím tomu. Když uctívají ten jejich Korán, proč pijí alkohol, na dálku ponižují ženy a nemají úctu prakticky k ničemu?“ ptá se, ačkoli její otázka vyznívá do ztracena.

V těchto místech v ulici Bělocerkevská se mají muslimové nacházet

Anketa

Podporujete Kocábovu petici Několik vět 2017?

2%
98%
hlasovalo: 22099 lidí

Třebaže se podle dosavadních zjištění jedná o malý počet muslimských mladíků, tímto tématem se zabývá většina obyvatel Vršovic, kteří v jejich blízkosti žijí. Je proto nyní nutné připomenout slova z loňského června. Česko by totiž za jistých okolností mohlo přijmout 50 až 100 tisíc migrantů. Na akci ČSSD o migraci to řekl tehdejší státní tajemník pro EU Tomáš Prouza, když se v Lidovém domě uskutečnil seminář o uprchlické krizi. Pozvánky nebyly příliš zveřejňovány, šly nejspíš jen stranickou cestou mezi pražské organizace. Akce se účastnilo pouze třináct lidí a padaly tam překvapivé výroky. Třeba z úst Prouzy nebo aktivistů a dobrovolníků, starajících se o migranty na Balkáně. ParlamentníListy.cz získaly nahrávku z celé akce a nejzajímavější pasáže si můžete připomenout ZDE.

„Je až neuvěřitelné, jaký nepořádek, hluk a napětí může způsobit tak malý počet muslimů. Vůbec si nedovedu představit, jak to musí vypadat v Itálii nebo Francii, kde jsou jich tisíce. Je mi tam těch lidí upřímně líto, protože já to prožívám v násobně menší míře dennodenně, ale i to je už vážně nesnesitelné,“ uzavřela paní Dana.

ParlamentníListy.cz proto vyrazily do oblasti, kde se muslimové pohybují; jejich chování budeme monitorovat přímo v blízkosti pražské Slávie a přilehlého okolí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…