Je to vážné. Fiala v osm večer bude mít projev k národu

22.06.2022 10:33

Premiér Petr Fiala přednese dnes od 20:00 projev k národu, který odvysílá Česká televize, televize Nova, Prima a Český rozhlas. Bude se týkat aktuální politické a ekonomické situace, sdělil ráno úřad vlády.

Je to vážné. Fiala v osm večer bude mít projev k národu
Foto: Screen ČT24
Popisek: Petr Fiala u Václava Moravce

Víc než půl roku od jmenování řeší Fialova koaliční vláda kromě běžné agendy hlavně rostoucí inflaci, energetickou krizi či dopady války na Ukrajinu včetně přílivu uprchlíků.

V době, kdy vrcholí přípravy na předsednictví Česka v Evropské unii, ovlivnila i celostátní politiku kauza údajné korupce v pražském dopravním podniku. Kvůli kontaktu s obviněným podnikatelem Michalem Redlem rezignoval ministr školství Petr Gazdík z hnutí STAN.

Po úterním jednání koaličních lídrů Fiala řekl, že k větší rekonstrukci vlády není důvod a předseda STAN Vít Rakušan má jako ministr vnitra důvěru. Kandidáta na ministra školství chce STAN představit do konce týdne.

Vláda se snaží zmírnit dopady prudkého nárůstu cen energií a pohonných hmot, podle opozice ale nedostatečně. Kabinet dnes mimo jiné probere návrh ministerstva průmyslu a obchodu na zavedení takzvaného úsporného tarifu, který má domácnostem kompenzovat část nákladů na spotřebu.

Vládní zpravodaj České televize Petr Vašek od premiéra Fialy zjistil, že projev bude zásadní a že jinak by jej nedělal.

 


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…