Je vám blbě z vedra? Rezignujte! Soukup zuří. Senátor z TOPky mluvil o žalobě na Zemana a použil příměr s rokem 1938

16.06.2019 10:14

Senátor Jiří Růžička zvolený za TOP 09 a STAN oznámil, že senátoři podepsali jednu z ústavních stížností na prezidenta republiky Miloše Zemana a symbolicky pod ni připojili své podpisy v tzv. Zeleném salonku, kde se československá politická reprezentace dozvěděla o podpisu Mnichovské dohody. Generálního ředitele TV Barrandov Jaromíra Soukupa zmínka o Mnichovu ve spojitosti s ústavní stížností rozpálila takřka doběla.

Je vám blbě z vedra? Rezignujte! Soukup zuří. Senátor z TOPky mluvil o žalobě na Zemana a použil příměr s rokem 1938
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Moje zprávy s Jaromírem Soukupem

Senátoři mají za to, že se prezident Miloš Zeman v několika desítkách případů pohyboval na hraně Ústavy i za ní Sepsali proto ústavní žalobu na hlavu státu, kterou by chtěli dostat až k Ústavnímu soudu ČR. Není však jisté, že se jim to podaří, protože pro svůj krok nemusí najít podporu v Poslanecké sněmovně.

Anketa

Měl by být prezident Zeman sesazen z úřadu?

10%
90%
hlasovalo: 32592 lidí

Přesto to zkusili a stížnost připravili. Senátor Jiří Růžička oznámil veřejnosti, že se členové horní parlamentní komory pod ústavní stížnost podepsali v tzv. Zeleném salonku, kde se československá politická reprezentace dozvěděla v roce 1938 o podepsání Mnichovské dohody.

„Symbolické, že jsme se začali podepisovat v Zeleném salonku. Tam, kde se československá vláda seznámila v roce 1938 s Mnichovskou dohodou. Navíc před jednáním s představiteli , kde jsme mluvili o tom, jak může pomoci snaze probudit občanskou společnost,“ napsal Růžička, ředitel gymnázia a absolvent Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy v předmětech český jazyk a tělesná výchova.

.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Generální ředitel TV Barrandov kvůli tomu vypěnil na sociální síti Facebook. Konstatoval, že snaha senátorů je bez šance na úspěch a notně se rozčílil nad zmínkou o Mnichovu.

„Tady už zůstává rozum stát! První místopředseda Senátu Jiří Růžička (TOP 09) přirovnává současnou situaci a připravovanou žalobu senátorů na prezidenta republiky s rokem 1938 a Mnichovskou dohodou. Jednou z největších zrad českého národa v dějinách! Takže nejenže chtějí žalovat prezidenta a vyvolávají mezi lidmi nepokoje. Nejenže sesmolí ústavní stížnost, která obsahem ani formou nemá šanci obstát. Dokonce argumentují stavem, kdy nás těsně před válkou spojenci hodili přes palubu a dali na stříbrném podnose Hitlerovi,“ rozzuřil se Soukup.

Poté Růžičkovi doporučil, aby si koupil klimatizaci a ochladil se, nebo rovnou rezignoval, protože možná není schopen vykonávat svůj mandát.

Pod Soukupovým příspěvkem se rozjela debata, kde dali někteří lidé generálnímu řediteli TV Barrandov za pravdu a nenechali na Růžičkovi nit suchou. Zpochybňovali jeho inteligenci a ptali se, zda je „v TOP 0,9 alespoň jeden neidiot“. Jedna z voliček se rozčílila, že senátoři usilují o „sprostou šikanu“ prezidenta Zemana. Označila je za vlastizrádce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…