Je vidět, odkud přišla. Po útoku na Zemana si Džamila Stehlíková může přečíst toto

09.10.2021 13:41 | Ze sítí

Lékařka a exministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková šokovala, když prohlásila, že špatný zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana jde ruku v ruce s problémy s alkoholem, sklízí za své vyjádření kritiku ze všech stran. Před volbami se snažila veřejnost přesvědčit, že hlava státu není schopna volit ani jednat, nyní alarmuje před tím, jaké spřádá plány s Andrejem Babišem. Velmi ostře proti ní nyní vystoupila také někdejší poslankyně Helena Mallotová, která v jejím případě hovoří o zneužívaní psychiatrie k odstraňování nepohodlných lidí.

Je vidět, odkud přišla. Po útoku na Zemana si Džamila Stehlíková může přečíst toto
Foto: Repro Facebook
Popisek: Helena Mallotová

Stehlíková v posledních dnech je ve vystupování proti Zemanovi, potažmo Hradu, velmi, velmi aktivní. Nálehá na zveřejnění informací ohledně jeho chatrného zdraví. Je přesvědčena, že trpí alkoholovým deliriem a odmítl proto pokračování hospitalizace. „Když je závislý bez alkoholu, dochází k život ohrožujícímu stavu a nastává delirium,“ podotkla s tím, že prezident ztrácí paměť. Myslí si, že čeští občané mají právo připravovat se na jeho odchod.

„Pan prezident je bohužel lidská tragédie. Nevíme, kdo jeho jménem jedná, a jsme v situaci, kdy se můžou dít různé věci. Zeman je vrchní velitel ozbrojených sil a člověk, na kterém závisí budoucnost Česka,“ upozorňuje opakovaně.

Zeman podle jejího soudu není schopen hodit obálku do volební urny. „Pan prezident není schopen trefit ani obálku do urny. Hrad potřebuje nafingovat fotku a hrát silnou politickou kartou,“ uvedla Stehlíková, která přesvědčena, že prezident odmítl pokračování hospitalizace kvůli závislosti na alkoholu. Za svá slova si vysloužila ostrou kritiku mimo jiné od bývalého hradního protokoláře Jindřicha Forejta.

Výkřiky Stehlíkové neušly pozornosti ani exministryni spravedlnosti a prezidentky Unie rodinných advokátů Daniele Kovářové, ta se ve svém emotivním komentáři pro ParlamentníListy.cz rozepala o tom, že Zeman je Stehlíkovou nenáviděn, a proto se tak snaží upřít mu práva.

Před chováním Stehlíkové důrazně varuje také mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček, šíří prý cílené lži. Připomněl její pokusy zásahnout do voleb i v případě Andreje Babiše, když zveřehnila účelový lekařský posudek na jeho syna.

Své k celé situaci řekl také expremiér Jiří Paroubek, který kroky psychiatričky odsoudil a označil je rovněž za sprosté a účelové.

Poukazováno je také na to, že Stehlíková do Česka přišla ze zcela odlišné kultury, a sice z Kazachstánu. Exposlankyně Malottová na svém facebooku popisuje, k čemu slouží psychiatrie v této zemi, a co se zde snaží Stehlíková na prezidenta aplikovat.

„V bývalém Sovětském svazu, pod nějž tenkrát Kazachstán patřil, se, jak známo, psychiatrie zneužívala k odstraňování nepohodlných lidí. Proč to píšu? Máme tu teď takové malé ohlédnutí do totalitní minulosti. Paní doktorka Stehlíková, absolventka sovětské medicíny, obor psychiatrie, nám ukázala, jak na to. O nějaké etice lékaře se asi neučili,“ konstatovala.

Nedlouho před tím, než se Česko dozví vítěze letošních sněmovních voleb, si Stehlíková neodpustila další rýpnutí: „Hlava státu má sice staré tělo, ale novou hlavu, která funguje skvěle – například vymyslela cestu Hamáčka do Moskvy a odvolala ministra Petříčka (prostřednictvím vicepremiéra Hamáčka). Teď pověří skládáním vlády Andreje Babiše. Vše šlape jak na drátkách!“ píše ve svém tweetu.

 

 

Stehlíková trvá na tom, že by měl Zeman „abdikovat“, zvažuje dokonce i žalobou na Hrad, který proti ní též hodlá podniknout právní kroky.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…