Je z Brna, hlavu má jako trávník. Už je tu výsměch. Zkusí to Hřib také?

02.07.2020 14:04

Náměstek brněnské primátorky Petr Hladík se rozhodl obarvit vlasy nazeleno. Jde o součást nové výzvy a kampaně Připrav Brno, jejímž cílem je informovat co nejvíce lidí o tom, jak se lépe připravit na měnící se klima. Píše o tom server BrněnskýDeník.cz.

Je z Brna, hlavu má jako trávník. Už je tu výsměch. Zkusí to Hřib také?
Foto: Repro Facebook
Popisek: Brněnský náměstek Hladík

Kampaň mimo jiné také apeluje na občany, aby přispěli ke zlepšení životního prostředí. K tomu účelu dokonce město Brno spustilo nový web www.pripravbrno.cz. Náměstek primátorky Petr Hladík, který má na starost životní prostředí, si pak před kamerami nechal obarvit vlasy nazeleno. "Novou kampaní chceme apelovat i na terciární sektor, který v této oblasti hraje významnou roli," uvedl Hladík a popsal, jak se lidé ke kampani mohou připojit. 

Anketa

Sledujete i letos seriál Chalupáři?

38%
62%
hlasovalo: 6550 lidí

Změnu barvy si nechal udělat po schůzi městské rady před zraky primátorky, náměstků a radních.

"Já jsem si těch deset věcí, které by se měly udělat, studovala. A něco vymyslím. A s těmi zelenými vlasy - no, zkusím to taky," neodmítá ani primátorka Markéta Vaňková, kterou k obarvení vlasů Hladík vyzval též. 

Činu náměstka Hladíka si všiml také advokát Tomáš Tyl. "Náměstek Hladík (KDU-ČSL) primátorky Vaňkové (ODS) přispěl ke zlepšení životního prostředí tím, že si obarvil řepu nazeleno. Samozřejmě před kamerami a to na zasedání Rady města Brna. Co taky jiného dělat na zasedání Rady, že?! Vyzval taky primátorku, která řekla 'A s těmi zelenými vlasy - no, zkusím to taky'. Tak, konečně jsme to klima vyřešili," uvedl Tyl.  

"KDU je v Brně pod 5 % a tak doufám, že po sloganu pana náměstka Hladíka 'Brno je Boží' v příštích volbách přijde třeba s něčím, co fakt vyřeší problémy Brna - například 'Brno je Boží a Gréta je Jeho posel'. O tom, že primátorka z ODS si myslí, že zelená hlava pomůže klimatu, neříkám radši nic. Ano, po kampani se slepicemi, Tchajwanem a tančícím hrochem je tohle další level 'opravdu pravicové politiky ODS 0,009'. Praho, tak jsme Tě zase trumfli! Myslíte, že Hřib nahodí odstín muchomůrky zelené?!" zeptal se Tyl závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…