Jednání Evropského parlamentu o zákazu dvojí kvality vrcholí. Lví podíl na něm má europoslankyně Sehnalová

21.03.2019 12:42

V Bruselu v těchto dnech, necelé tři měsíce před volbami do Evropského parlamentu, vrcholí vyjednávání o tom, jak budou v následujících letech vypadat práva spotřebitelů v celé EU. Poté, co v europoslankyní Sehnalovou navržené zprávě o dvojí kvalitě ze září loňského roku podpořila velká většina Evropského parlamentu řešení zařadit dvojí kvalitu na seznam vždy zakázaných nekalých praktik v příslušné směrnici, se nyní bojuje o konkrétní znění směrnice o nekalých obchodních praktikách

Jednání Evropského parlamentu o zákazu dvojí kvality vrcholí. Lví podíl na něm má europoslankyně Sehnalová
Foto: Archiv O. Sehnalová
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Dnes proběhne mezi vyjednavači Evropského parlamentu a ministry průmyslu členských států EU, zastoupenými Rumunskem, závěrečné jednání o podobě zákona, který má zamezit dvojí kvalitě. 
 
„Existuje reálná možnost, že úplný zákaz dvojí kvality, jak jsem jej po mnohaletém neúnavném boji prosadila v Evropském parlamentu, na nátlak ministrů z návrhu vypadne nebo že bude přijat text, který ve skutečnosti dvojí kvalitu zlegalizuje," upozornila poslankyně Evropského parlamentu Olga Sehnalová (ČSSD), která požaduje zákaz dvojí kvality za všech okolností.
 
 
Europoslynkyně Olga Sehnalová bojuje za to, aby platila jednoduchá rovnice: stejná značka – stejný obal - stejné složení. „Připravený zákon ale musí schválit i ministři průmyslu a hospodářství všech členských států EU. Přiznejme si na rovinu, ti jsou spíše zvyklí kopat za byznys. Proto nepřekvapí, že chtějí do zákona propašovat řadu výjimek, aby firmy mohly i nadále beztrestně na různé trhy dodávat výrobky odlišného složení,“ poznamenala Sehnalová.  
 
„Je třeba dát jasně najevo, že dvojí kvalita potravin a dalších výrobků je pro nás nepřijatelná. Chci od zástupců českého ministerstva průmyslu, aby tvrdě hájili české spotřebitele a neustupovali. Já v boji za rovnoprávnost českých spotřebitelů budu pokračovat," zdůraznila poslankyně.
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje? uvažu…