Jednotní hejtmané: Čekáme na setkání s vládou premiéra Sobotky

17.01.2014 22:08

Rada Asociace krajů ČR se v pátek sešla v Židlochovicích, kde hovořila především o tématech, která bude řešit s novou vládou Bohuslava Sobotky. Rada věří, že ministři budou jmenováni do konce ledna.

Jednotní hejtmané: Čekáme na setkání s vládou premiéra Sobotky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

 „Věříme, že nová vláda bude jmenována do konce ledna. Potřebujeme kabinet s plným mandátem, abychom mohli co nejdříve řešit věci, které mají systémový charakter - Rada Asociace krajů požádá nového premiéra Bohuslava Sobotku o co nejrychlejší setkání vlády a hejtmanů, aby je bylo možné projednat,“ uvedl jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Například by mělo jít o rozpočtové určení daní či o kompenzaci výpadku regulačních poplatků. „V sociální oblasti chceme jasné stanovisko k převodu služeb na kraje. Zatím není jasné, zda k tomu dojde k lednu příštího roku, kraje jsou připraveny na obě varianty,“ dodal.

„Druhým tématem byly církevní restituce. Přestože zákon nepočítá, že by kraje a města byly povinnými osobami, vyskytly se případy, kdy se církve nebo řády obrátily na krajské příspěvkové organizace a žádaly o vydání. Rada Asociace krajů dnes doporučila, aby v takovýchto případech příspěvkové organizace odkázaly na svého zřizovatele,“ doplnil Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…