Jemu snad šibe. Ať přestanou blbnout, říkala prý Pancová do telefonu

09.10.2013 9:52

Další vlna obvinění v kauze údajného úplatkářství kolem bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha je založena na policejních odposleších ředitelky kladenské nemocnice Kateřiny Pancové. Informuje o tom Mladá fronta Dnes.

Jemu snad šibe. Ať přestanou blbnout, říkala prý Pancová do telefonu
Foto: repro TV Nova
Popisek: Petr Kott a Kateřina Pancová

List zveřejnil část policií odposlechnutého rozhovoru mezi Pancovou a ředitelem Metrostavu Pavlem Pilátem z loňského 16. března. V něm kritizovala obchodního ředitele Metrostavu Jiřího Anděla.

Pancová si při rozhovoru s šéfem Metrostavu nebrala servítky: „Já mám někdy pocit, že mu šibe v hlavě. Já už jsem říkala, panebože, dost. Je problém, že ty lidi ztrácej` obezřetnost.“ Pilát jí přitakal: „Já jim to říkám. Ať neblbnou a nevyprávěj` to do telefonu.“ Šéfka kladenské nemocnice si pochvalovala obezřetnost při hovorech: „Třeba toho Drážďanskýho mám ráda, protože on je strašně obezřetnej`, má strach. My už se někdy bavíme v kódovaný řeči tak, že normální člověk si myslí, že jsme blázni nebo milenci.“

Podle listu detektivové mimo jiných obvinili právě i ředitele Metrostavu Pavla Piláta a také obchodního ředitele Metrostavu Jiřího Anděla.

Z informací Mladé fronty Dnes vyplývá, že jsou stíháni za ovlivnění zakázky na stavbu pavilonu O nemocnice v Kolíně za více než 110 milionů. O jaké další zakázky jde, prý není jasné.

Policie stíhá v souvislosti s kauzou i několik firem, mimo jiných právě Metrostav. Jeho mluvčí František Polák ale jakoukoliv souvislost s případem odmítnul.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…