Ještě není konec: ČSSD vrací údery Zemanovi, občas i ostře. Padá jméno Andreje Babiše, který se také ozval

02.02.2016 9:30

Slovní přestřelka mezi prezidentem a premiérem, která zaplnila česká média v posledních dnech, vyvolala další reakce předních sociálnědemokratických politiků. Ozval se ale také šéf hnutí ANO Andrej Babiš, když ministr vnitra Milan Chovanec na sociální síti napsal, že útoky prezidenta na premiéra vyhovují právě Babišovi.

Ještě není konec: ČSSD vrací údery Zemanovi, občas i ostře. Padá jméno Andreje Babiše, který se také ozval
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman navštívil jihomoravský kraj

Například sociálnědemokratický poslanec Ladislav Šincl souhlasí s kritikou, která se na Zemanovu hlavu snesla od jeho stranických kolegů. „Zeman se svým hulvátským chováním jen snaží stranu, kterou sám zhrzeně opustil, znovu rozdělit a oslabit před podzimními krajskými a senátními volbami,“ uvedl s tím, že je rád, že Miloše Zemana nevolil za prezidenta ČR. „Styděl bych se sám před sebou,“ podotkl.

Na Sobotkovu podporu proběhne v sobotu demonstrace

Jak informoval server Novinky.cz, Sobotkovi zastánci mají spor s prezidentem za natolik vážný, že na sobotu 6. února svolávají na jeho podporu dokonce demonstraci u Úřadu vlády.

Zmíněný server také přinesl vyjádření šéfa Senátu Milana Štěcha (ČSSD), který se domnívá, že Zeman nechce, aby Sobotka stál v čele soc. dem. „Nakonec ten lánský puč, ten taky samozřejmě že byl s jeho velkým přispěním nebo naprosto v jeho režii,“ řekl.

Chováním hlavy státu není překvapen jeho rival z prezidentské volby a ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD). „Myslím si, že takovéto hulvátské jednání k premiérovi si sociální demokracie nemůže nechat líbit,“ uvedl s tím, že považuje za nepředstavitelné, aby ČSSD podpořila Zemana v roce 2018.

Podobné názory se ozývají i z krajů. „Nedokážu si představit, že bychom podpořili člověka, který nás neustále kope do kotníků a jasně nadbíhá hnutí ANO,“ vzkázal šéf královéhradecké krajské ČSSD a poslanec Jan Birke.

Chovanec: Oslabování premiéra prezidentem vyhovuje Babišovi

Podobný pocit z přestřelky mezi Hradem a premiérem má i ministr vnitra a první místopředseda sociální demokracie Milan Chovanec. „Jediný, komu vyhovuje, když minulý úspěšný předseda soc. dem. oslabuje stávajícího úspěšného předsedu, je šéf hnutí ANO Andrej Babiš,“ napsal na Twitter.

Babiš na to na svém twitteru reagoval: „Brilantní analýza. Na to jste přišli v Ovenecké, nebo Nad Štolou?“ Narážel tak na to, že jak Chovanec, tak Sobotka spolupracují s PR agenturou Bison and Rose, která právě v pražské Ovenecké ulici sídlí. Chovanec na Babišova slova také zareagoval: „Nejlepší obrana je útok. Aneb potrefená husa se ozvala...“

Zeman nemá ze západní Evropy ani ze severní Ameriky jediné pozvání k oficiální návštěvě

Sociálnědemokratický politik Libor Rouček k tomu na sociální síti napsal, že studenti se jej ptají, jak je vnímán český prezident mezi našimi zahraničními spojenci. „Řekl jsem jim, ať si odpoví sami: český prezident nemá ze západní Evropy ani ze severní Ameriky jedno jediné pozvání k oficiální návštěvě. Přitom i prezidenti nejmenších zemí EU, jako jsou Estonsko či Kypr, jezdí po světě neustále. Tak je vnímán český prezident mezi našimi spojenci...“

Kritika na prezidentovu hlavu se snesla i od Mladých sociálních demokratů. Ti na svém facebookovém profilu napsali: „Líbí se vám výroky prezidenta republiky Zemana? Anebo už nejsou, čím bývaly? Máme pocit, že nedávné exposé ohledně toho, jak se zbavit politiků vč. premiéra není ani z kategorie tzv. bonmotů. (Bonmot [z fr.] – vtipné úsloví, rčení, anekdota – nutno odlišit od tzv. Zemanova bonmotu, jenž zpravidla není vůbec vtipný.) My v MSD neradi vidíme, když prezident vypouští zatuchlý závan, a proto si raději připomeneme pouštění balonků se svým premiérem,“ napsali MSD a k tomu zveřejnili fotku, na které mladí sociální demokraté vypouštějí oranžové balonky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…