Jezdíte rychle? Na Ostravsku se to nevyplatí

18.07.2012 11:14

Nedodržování rychlosti jízdy na městských silnicích často ohrožuje nejen ostatní řidiče, ale i chodce. Městský obvod Ostrava-Poruba se rozhodl proto nakoupit informační panely na měření rychlosti vozidel. Díky systému elektronických nákupů to nevyjde obvod až tak draho.

Jezdíte rychle? Na Ostravsku se to nevyplatí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz

"Ostrava zavedla pro své organizace systém elektronických nákupů v roce 2010. Díky tomu organizace nakupují přes jednotný systém za ceny vysoutěžené v elektronických aukcích. Město tak už ušetřilo 130 milionů korun,“ uvedl Vítězslav Grygar, ředitel společnosti eCENTRE, která systém pro město provozuje.

Poruba systém aktivně využívá a hledá i další možnosti, kde elektronické aukce použít. Šetří tak nemalé peníze.

"Přes systém soutěžíme nejen elektřinu a zemní plyn, ale také telekomunikace, potraviny, nebo kancelářské potřeby. Náš obvod už vyzkoušel e-aukci i u veřejných zakázek na svoz odpadu, úklidové práce, nebo například provoz vrátnice. Jen u těchto služeb jsme dosáhli úspory v průměru okolo 30 procent,“ řekl starosta městského obvodu Ostrava-Poruba Lumír Palyza.

V polovině června obvod soutěžil v elektronické aukci dodávku čtyř kusů informačních panelů na měření rychlosti. A dosáhl úspory ve výši 36 procent, tedy 91 tisíc korun. Za výhodnou cenu nyní mohou přes Nákupní portál města Ostrava měřiče rychlosti nakoupit i ostatní městské obvody.
 

reklama

autor: tan

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…